Studuj na FEI a připrav se na svět 21. století

20. 3. 2020 | PR články

Jsi ve čtvrťáku a váháš, kam se vydat po maturitě? Zkoumáš ve svém volném čase, jak věci fungují a neodmítneš jedinou příležitost vyzkoušet něco nového? Chceš studovat v živoucím městě a využívat moderní zázemí univerzity? Pokud právě souhlasně přikyvuješ, jsou následující řádky určeny právě tobě. Tohle všechno, a ještě mnohem více totiž nabízí Fakulta elektrotechniky a informatiky Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava.

Budoucnost v biomedicíně i telekomunikacích 

Ať už odmala dumáš nad tím, jak fungují lékařské přístroje, nebo si ve svém volném čase hraješ s přijímači všech druhů, z naší nabídky 13 bakalářských oborů si jistě vybereš. Pokud se hodláš studiu oddat naplno, vyber si prezenční formu. Do školy budeš muset pravidelně docházet a na oplátku si odneseš maximum zkušeností a znalostí, které ti předají naši vyučující. Jestliže upřednostňuješ samostudium s občasnými zastávkami na fakultě, je pro tebe vhodnější kombinovaná forma studia. Jen počítej s tím, že se za námi každý druhý pátek a sobotu zastavíš. Bakalářské programy trvají 3 roky, navazující magisterské studium, na jehož konci tě čeká titul Ing., zabere další 2 roky.

PR_1

A na co se u nás můžeš těšit? Protože jsme na fakultě elektrotechniky a informatiky, budeš pracovat s moderními technologiemi, informačními systémy nebo počítačovými sítěmi. Výběr konkrétního směřování závisí jen na tobě. Program Informatika tě připraví na budoucí život ve světě jedniček a nul. Naučíš se programovat, vytvářet aplikace i nastavovat operační systémy či počítačové sítě. Láká tě možnost propojení moderních technologií s pomocí druhým? V rámci unikátního programu Biomedicínské asistivní technologie tě naučíme vytvářet praktická řešení pro seniory, lidi s handicapem i jejich blízké. No a pokud chceš postupně proměňovat sci-fi ve skutečnost, studijní program Počítačové systémy pro průmysl 21. století ti ukáže, jak na to.

Nezapomínáme samozřejmě ani na klasické obory, bez kterých by to prostě nešlo. V naší nabídce tak najdeš taky programy Aplikovaná fyzika, Výpočetní a aplikovaná matematika nebo Aplikovaná elektronika.

O tom, že má naše nabídka co do sebe, se můžeš přesvědčit na vlastní oči. Stačí navštívit náš web www.studujvostrave.cz. Třeba zde objevíš i nějaký jiný studijní program, který tě přesvědčí o tom, že studovat u nás má smysl.

Muzejní exponáty hledej jinde

Stařičkou počítačovou učebnou prošla velká část všech dospělých. Jenže na FEI rozhodně nehodláme o moderních technologiích jen mluvit a pouštět snímky přes meotar. Dobře víme, že se člověk nejvíce naučí jen tehdy, pokud má možnost si všechno pořádně osahat… A právě proto má naše fakulta zázemí v high-tech budově z roku 2014 dominující ostravskému univerzitnímu kampusu. Nemusíš se tak bát, že by na tebe vykouklo něco, co už by dávno mělo mít své místo v křemíkovém nebi:-).

PR_2

A aby to všechno bylo ještě o kousek lepší, od nového akademického roku, tj. od podzimu 2020 otevíráme supermoderní laboratorní budovu, tzv. testbed. Budeš si v ní moci vyzkoušet ty nejmodernější technologie, které souvisejí s oblastmi smart factory, automotive nebo home care. Celkově jde o budovu, která je prošpikována technologiemi, které umožní realizovat projekty spojené s průmyslem 4.0, robotickou výrobní linkou, mobilními 5G sítěmi, zpracováním dat ze senzorických sítí, fotovoltaickou elektrárnou a mnohým dalším. Stačí jen začít studovat některý z našich oborů a svůj studijní čas můžeš trávit také v této zbrusu nové budově.

PR_3

Po praxi legraci

Nechceš nic podcenit a plánuješ kariéru nastartovat ještě během svých studentských let? Ukaž, co ze svého oboru umíš, některým z mnoha firem, se kterými spolupracujeme. Dostaneš možnost projevit svůj talent a třeba mezi nimi nalezneš svého budoucího zaměstnavatele nebo obchodního partnera. Způsobů propojení je hned několik, od zadání bakalářských prací, realizace praxí až po přímou výuku. Mnozí odborníci z praxe dokonce vedou odborné předměty, takže se nemusíš obávat jen velkého množství teorie. Dostaneš informace ověřené časem i skutečným světem. A jestli máš zajímavý nápad, pak ti s tvým rozjezdem podnikání umíme taky pomoci.

Možná se ti zdá, že je toho studia nějak moc. Vždyť vysokoškolská léta nejsou jen o přednáškách, praxích a nedostatku financí. Právě naopak! U nás v Ostravě toho najdeš opravdu spoustu. Už dávno nejsme město uhlí a továren. Na každém rohu najdeš kavárnu, zajímavou restauraci, divadlo nebo klub. Za návštěvu stojí i zajímavé přednášky nebo věhlasné hudební festivaly. Každému podle jeho gusta.

PR_4

Ani u nás na FEI toho ale není zrovna málo. Pokud tě baví počítačové hry, rádi tě přivítáme v našem eSport VŠB-TUO týmu, který má svůj domov právě na naší fakultě. Jako první v ČR jsme otevřeli vlastní esportovou učebnu, kde pravidelně pilujeme nejen své dovednosti herní strategie, ale také řešíme vědecká témata. O podpoře univerzitního sportu v čele s Ostravským hokejovým derby, které pravidelně hrajeme (a vyhráváme) s Ostravskou univerzitou asi nemusíme dlouze povídat.

Tak neváhej, přidej se k nám na FEI a nastartuj svou budoucí kariéru. Tvá cesta může začít ihned – stačí podat přihlášku