Špičková úroveň výuky, ale také srdeční záležitost - to je FVHE VETUNI

15. 4. 2023 | PR články

Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Veterinární univerzity Brno je jednou ze dvou fakult v České republice, která umožňuje studium budoucím veterinárním lékařům, ale nejen to!

Specializuje se také na veterinární hygienu, bezpečnost a kvalitu potravin a pokrmů, veterinární ochranu veřejného zdraví, ochranu a dobré životní podmínky zvířat, ekologické aspekty a ochranu životního prostředí. Uchazeči o studium si mohou vybrat z 5 bakalářských a 5 magisterských studijních programů. Velmi kvalitního vzdělání v rámci široké nabídky studijních programů v českém i anglickém jazyce je dosaženo realizováním teoretické a praktické výuky v moderních prostorách poslucháren, seminárních místností, laboratoří, klinik či simulačního centra. Součástí fakulty je i účelové zařízení pro porážku jatečních zvířat a poloprovozní technologická mlékárenská a masná dílna a dílna pro zpracování ryb. V rámci výuky či praxe studenti navštěvují školní zemědělský podnik v Novém Jičíně. Díky volitelným předmětům mají studenti příležitost se rozvíjet v zájmových oblastech jako je jezdectví, rybářství či včelařství.

Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno

Fakulta skrze mobilitní programy ERASMUS+, CEEPUS a IMA VETUNI podporuje své studenty v získávání znalostí a zkušeností během studia a stáží v zahraničí. Talentovaní studenti mají možnost působit ve vědecké sféře v rámci řešení výzkumných projektů a grantů a mohou prezentovat své výsledky na odborných a vědeckých konferencích.

Univerzitní kampus ačkoli se nachází v blízkosti centra Brna, nabízí klidné zázemí plné zeleně, zvířat a možností, jak příjemně strávit volný čas. V areálu univerzity na studenty čeká Univerzitní knihovna se soukromými studovnami a relax zónou či kantýna a kavárna. K dispozici je zde také největší krytá sportovní plocha ve městě s výběrem přes 30 druhů sportů, od volejbalu, basketbalu, zumby až po fitness. Svým zálibám se mohou studenti věnovat v mysliveckém či zoologickém kroužku nebo kynologickém klubu. Spoustu zábavy ale také určitě zažijí na univerzitních akcích jako je majáles nebo třeba Vánoční večírek.

Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno

Dlouholetá tradice, moderní přístup, kvalitní a komplexní veterinární vzdělávání s širokými možnostmi uplatnění absolventů, evropské uznání pro veterinární vzdělávání (EAEVE) a vědecko-výzkumná činnost na vysoké úrovni dohromady utvářejí jedinečnost a prestiž Fakulty veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno na světové úrovni. Lidé na FVHE jsou ale zároveň srdcaři, kteří mají něco společné…a to je láska ke zvířatům a přírodě, ale také uvědomění, že pokud je zdravé zvíře, zdravá potravina a životní prostředí je zdravý i člověk. Proto #vybirejsrdcem a přidej se k nám!

Další články k tématu

Zažij celouniverzitní den otevřených dveří MENDELU

Zažij celouniverzitní den otevřených dveří MENDELU

Přijď ZAŽÍT MENDELU na společný den otevřených dveří všech fakult Mendelovy univerzity. Celý kampus pro tebe otevřeme v pátek 3. února, od 9 hodin v Brně a od 10 hodin v Lednici. Můžeš si vše projít od A do Z a zeptat se na všechno, co tě zajímá. Čekat na tebe bude nejen spousta zábavy, ale hlavně informace …

Staň se ekonomem nové generace, studuj na ECON MUNI

Staň se ekonomem nové generace, studuj na ECON MUNI

Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity je moderní fakulta plná chytrých a inspirativních lidí, která udává trendy ve vědě i ve výuce. Spojujeme excelentní výzkum a kvalitní vzdělávání. Naši odbornost a vědomosti předáváme dalším generacím. Hrajeme fér a jsme otevřeni změnám a novým podnětům. Na studentech nám záleží a podporujeme je ve všem, co potřebují k profesnímu uplatnění i …

Od robotů po satelity: Brněnská strojárna je fakultou nečekaných možností

Od robotů po satelity: Brněnská strojárna je fakultou nečekaných možností

Nenechte se zmást, Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně není jen o strojích. Strojařina 21. století jsou i letadla, elektronové mikroskopy, vesmírné družice, formule nebo kloubní náhrady. Víme, že naši studenti možná studují stroje, ale sami nejsou roboti, proto se snažíme, abyste se během svého studia cítili na fakultě dobře. Třeba díky ambasadorům, kteří vám pomůžou …