Špičková úroveň výuky, ale také srdeční záležitost – to je FVHE VETUNI

15. 4. 2023 | PR články

Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Veterinární univerzity Brno je jednou ze dvou fakult v České republice, která umožňuje studium budoucím veterinárním lékařům, ale nejen to!

Specializuje se také na veterinární hygienu, bezpečnost a kvalitu potravin a pokrmů, veterinární ochranu veřejného zdraví, ochranu a dobré životní podmínky zvířat, ekologické aspekty a ochranu životního prostředí. Uchazeči o studium si mohou vybrat z 5 bakalářských a 5 magisterských studijních programů. Velmi kvalitního vzdělání v rámci široké nabídky studijních programů v českém i anglickém jazyce je dosaženo realizováním teoretické a praktické výuky v moderních prostorách poslucháren, seminárních místností, laboratoří, klinik či simulačního centra. Součástí fakulty je i účelové zařízení pro porážku jatečních zvířat a poloprovozní technologická mlékárenská a masná dílna a dílna pro zpracování ryb. V rámci výuky či praxe studenti navštěvují školní zemědělský podnik v Novém Jičíně. Díky volitelným předmětům mají studenti příležitost se rozvíjet v zájmových oblastech jako je jezdectví, rybářství či včelařství.

Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno

Fakulta skrze mobilitní programy ERASMUS+, CEEPUS a IMA VETUNI podporuje své studenty v získávání znalostí a zkušeností během studia a stáží v zahraničí. Talentovaní studenti mají možnost působit ve vědecké sféře v rámci řešení výzkumných projektů a grantů a mohou prezentovat své výsledky na odborných a vědeckých konferencích.

Univerzitní kampus ačkoli se nachází v blízkosti centra Brna, nabízí klidné zázemí plné zeleně, zvířat a možností, jak příjemně strávit volný čas. V areálu univerzity na studenty čeká Univerzitní knihovna se soukromými studovnami a relax zónou či kantýna a kavárna. K dispozici je zde také největší krytá sportovní plocha ve městě s výběrem přes 30 druhů sportů, od volejbalu, basketbalu, zumby až po fitness. Svým zálibám se mohou studenti věnovat v mysliveckém či zoologickém kroužku nebo kynologickém klubu. Spoustu zábavy ale také určitě zažijí na univerzitních akcích jako je majáles nebo třeba Vánoční večírek.

Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno

Dlouholetá tradice, moderní přístup, kvalitní a komplexní veterinární vzdělávání s širokými možnostmi uplatnění absolventů, evropské uznání pro veterinární vzdělávání (EAEVE) a vědecko-výzkumná činnost na vysoké úrovni dohromady utvářejí jedinečnost a prestiž Fakulty veterinární hygieny a ekologie Veterinární univerzity Brno na světové úrovni. Lidé na FVHE jsou ale zároveň srdcaři, kteří mají něco společné…a to je láska ke zvířatům a přírodě, ale také uvědomění, že pokud je zdravé zvíře, zdravá potravina a životní prostředí je zdravý i člověk. Proto #vybirejsrdcem a přidej se k nám!

Další články k tématu

Na brněnské informatice je celkem chill

Dny otevřených dveří na Fakultě informatiky MU v tomto akademickém roce již přivítaly více než 600 uchazečů a jejich rodinných příslušníků či přátel. Děkan Jiří Barnat je provedl nabízenými studijními programy a náležitostmi přijímacího řízení. Následovalo představení života na FI studentskýma očima. Zájemce jsme seznámili s vědou, kterou na FI děláme, se zástupci Sdružení průmyslových partnerů i […]

číst více

Proč jít na Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity?

Láká vás ekonomická sféra? Veřejná správa? Studujte na ECON MUNI! Na našich studentech nám záleží. Chceme, abyste se u nás cítili dobře a dostali kvalitní a praktické vzdělání. Jsme moderní fakulta plná chytrých a inspirativních lidí, která udává trendy ve vědě i výuce. Vždy držíme vysoký standard a svým zaměřením jsme přínosem pro společnost. Jsme unikátní tím, že […]

číst více

US-MBA: Příležitost, jak poznat zajímavé lidi

Chcete být tím správným manažerem a lídrem pro svou firmu a držet krok se současnými trendy v businessu? Anebo stojíte na začátku kariéry a potřebujete přenést nabyté znalosti do praktické roviny? K tomu Vám pomůže manažerský vzdělávací program US-MBA v Brně na Fakultě podnikatelské VUT. Získáte tak nejen celosvětově uznávaný titul MBA, ale zejména kvalitní know-how […]

číst více