S učiteli na slovíčko: Co byste šli studovat na teologickou fakultu a proč?

28. 2. 2021 | PR články

Nejstarší fakulta Univerzity Palackého jde s dobou: jako první v České republice nabízí možnost studovat jeden ze svých programů přes internet odkudkoli na světě. Zajímavé studijní programy nabízí budoucím profesionálům na humanitních misích, sociálním pracovníkům, vychovatelům, psychoterapeutům, učitelům nebo expertům na krizovou komunikaci.

Dejme slovo zkušeným pedagogům, kteří sestavují studijní programy, hlídají jejich obsah a kvalitu. Jak je hodnotí a proč by si je ke studiu sami vybrali?

Žhavou novinkou je Etika a kultura v mediální komunikaci (Bc.) – perfektní program pro všechny, které zajímají praktické ateliéry – práce s kamerou, foťákem nebo psaní a chtějí komunikovat eticky sporné otázky ve společnosti.

cmtf-dod2021-karty-etikaakultura

Teologická fakulta v Olomouci jako první v České republice nabízí možnost studovat Teologii (Bc.) přes internet odkudkoli na světě.

cmtf-dod2021-karty-teologieonline

Jedinečnost si držíme i u dalšího ze studijních programů – Mezinárodní sociální a humanitární práce (Bc.) je možné studovat pouze v Olomouci. Žádná jiná vysoká škola v Evropě jej zájemcům o studium nenabízí.

cmtf-dod2021-karty-mezinarodnihumanitarni

Zajímavou novinkou, kterou v České republice nabízí pouze Cyrilometodějská teologická fakulta, je program Sociální práce s dětmi a mládeží (Bc.).

cmtf-dod2021-karty-socpracesmladezi

Na sociální oblast se zaměřuje také Sociální pedagogika (Bc.). Velkou výhodou tohoto programu je fakt, že výuka probíhá v malých studijních skupinkách, mezi studenty a pedagogy tak vzniká osobnější vztah a při výuce vládne přátelská atmosféra. Student si volí mezi dvěma specializacemi: Výchova ve volném čase a Prevence sociálně patologických jevů. Přihlášky je nutné podat na Pedagogickou fakultu UP.

cmtf-dod2021-karty-socialnipedagogika

Hodně praxe, experty z České republiky i ze zahraničí a možnost po studiu profesionálně pomáhat nabízí bakalářský program Sociální práce.

cmtf-dod2021-karty-socialniprace-bc

Mezi čerstvé novinky patří také Aplikovaná psychoterapie a inovace v sociální práci (NMgr.), která reaguje na reformu psychiatrických zařízení. Do praxe připraví sociální pracovníky „nového“ typu.

cmtf-dod2021-karty-aplikovanapsychoterapie

Cyrilometodějská teologická fakulta těží ze své bohaté historie (funguje od roku 1573), zajímá se o historii i křesťanskou tradici. Proto v naší nabídce nemůžou chybět ani „vlajkové“ lodě – programy, které studenty seznamují s teologií, filozofií, religionistikou, mrtvými jazyky a základy učitelství: Teologické nauky (Bc., NMgr.), Katolická teologie (Mgr.) a Náboženství se zaměřením na vzdělávání (Bc.)

cmtf-dod2021-karty-teologickenauky

cmtf-dod2021-karty-teologie

cmtf-dod2021-karty-nabozenstvi

Zaujal vás některý z garantů nebo konkrétní studijní program? Veškeré informace k bakalářským oborům najdete zde: www.studujcmtf.cz

Přidejte se k nám na Facebooku a Instagramu Cyrilometodějské teologické fakulty v Olomouci.

Video: TAHLE FAKULTA JE BOŽÍ!

Studium na CMTF UP pohledem naší studentky.