Pro podnikavé: studium opravdu nově, bez suchých teorií a skript

14. 1. 2022 | PR články

Obchodně podnikatelská fakulta Slezské univerzityObchodně podnikatelská fakulta Slezské univerzity získala – teprve jako druhá v ČR – akreditaci pro nový, unikátní studijní program Inovativní podnikání, který je založený na finském vzdělávacím konceptu Team Academy®.

Jedná se o studijní program, který se zcela vymyká zaběhlým standardům. Studenti se neučí v klasických posluchárnách, ale v týmech, ve kterých již v 1. ročníku studia zakládají reálnou firmu a začínají podnikat. Zprvu se jedná zejména o jednodušší projekty na získání „rychlých peněz”, ale postupem času se týmy propracovávají k systematičtějším projektům a udržitelnému businessu.

Studentům je ponechána velká volnost tvořit a rozvíjet se dle vlastních potřeb, sami si vytvářejí své vzdělávací plány a vybírají si potřebnou literaturu, ze které načerpají poznatky důležité k dosažení stanovených cílů. Chyby zde nejsou trestány, naopak jejich reflexe je vítána jako přirozený prostředek schopnosti se učit.

V programu také nefigurují klasičtí vyučující, ale týmoví koučové z řad vysokoškolských pedagogů, kteří prošli ročním mezinárodním školením s certifikací Team Mastery®, aby získali potřebné kompetence k vedení týmů i jednotlivců.

Propracovaný vzdělávací přístup konceptu Team Academy® je ve světě rozvíjen přes 20 let a je rozšířen v mnoha vyspělých zemích na několika kontinentech. Důkazem jeho úspěšnosti jsou tisíce absolventů a jejich fascinující výsledky. Až 47 % absolventů po studiu dále podniká, ostatní se stávají úspěšnými lídry v různých organizacích.

Podat přihlášku ke studiu tohoto programu lze na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné od 3. ledna 2022. Ke studijnímu programu je spuštěn samostatný web inovativnipodnikani.cz, kde se dozvíte více, včetně toho, že také přijímací řízení na tento ojedinělý studijní program probíhá trochu odlišným, zajímavým způsobem.