Absolvent FIT ČVUT si nebude muset hledat práci. Práce si najde jeho

23. 2. 2022 | Inspirace

FIT ČVUTFakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) vám nabízí vzdělání, které vás vybaví IT znalostmi podle nejmodernějších trendů ve světě informačních technologií. V bakalářském programu si budete moci vybrat z 10 bakalářských specializací, které jsou profilované podle nejmodernějších trendů v IT.

Bez informačních technologií se v dnešní době neobejdeme, což dokazuje růst zájmu o studium informatiky. Poslední dva roky má FIT ČVUT nejvyšší počet uchazečů z celého ČVUT, téměř jednu čtvrtinu. Atraktivnost FIT spočívá v široké nabídce studijních specializací. FIT z vás i bez předchozích zkušeností s programovánímmůže udělat odborníky na virtuální realitu, umělou inteligenci, počítačovou bezpečnost či hardware.

FIT robo2

IT odborníkem díky studiu na FIT

Na FIT si můžete vybrat specializaci až od druhého ročníku, a máte tak čas se během prvního ročníku rozkoukat a rozmyslet si, co byste chtěli studovat. Vzdělání v oblasti umělé inteligence, manažerské informatiky nebo počítačové bezpečnosti vám zajistí vědomosti a znalosti, díky kterým nebudete muset chodit na Úřad práce.

Naši studenti díky svým zkušenostem, znalostem a vybavení fakulty realizují řadu projektů a aplikací, a to i v době pandemie COVID-19. Například v Laboratoři otevřených dat vznikl projekt ockovani.opendatalab, který lidem nabídl přehled kapacit očkovacích míst a volných vakcín. V první vlně pandemie byl nejúspěšnějším studentským projektem web koronavirus24.cz, který poskytoval odpovědi na otázky kolem koronaviru prostřednictvím chatbota a studenti za něj dostali Cenu ministra školství.

FIT ČVUT

FIT je synonymem kvalitního vzdělání

Dlouhodobým cílem fakulty je poskytovat studentům vzdělání na nejvyšší úrovni podpořené nejmodernějšími technologiemi v laboratořích. Doménou fakulty je propojení teorie s praxí v průmyslu během studia a budování excelentních vědeckých pracovišť. Vizí fakulty je být magnetem pro lidi, kteří sdílí nadšení pro informatiku.

Proč je FIT správná volba? Fakulta nabízí téměř 600 předmětů, které vás vybaví potřebnou kvalitní znalostí principů, na nichž je informatika postavena. Pro kvalitní výzkum FIT využívá 19 moderních laboratoří se špičkovým vybavením a zaštiťuje 12 výzkumných skupin. FIT intenzivně spolupracuje s IT průmyslem, pro který vybudovala partnerský a sponzorský program. Za 13 let své existence FIT vychovala více než 3 600 perspektivních absolventů.

Studium na FIT pokrývá všechny oblasti informatiky od informačních systémů a webových technologií až po hardware. Fakulta také umožňuje studentům efektivní spolupráci s předními firmami již při studiu a nabízí studijní pobyty na školách po celém světě.

Pro studenty i pro veřejnost FIT pořádá přednášky, vědecké konference nebo workshopy s významnými domácími i zahraničními IT odborníky. Studenti na FIT mají zázemí ve studentských komunitách, kterými jsou studentský klub FIT++ a Studentská unie ČVUT.

FIT ČVUT

Pro zájemce o studium FIT pořádá informacemi a praktickými ukázkami nabité dny otevřených dveří, připravuje kurzy programování, semináře a festivaly a nabízí zdarma a on-line přípravný kurz na přijímací zkoušku.

Rádi byste studovali informatiku právě u nás a stali se tak experty v IT oboru? Prvním krokem je podat si přihlášku do 31. 3. 2022. Zájemce o bakalářské studium přijímáme na základě přijímací zkoušky nebo SCIO testů z matematiky či OSP. Bez přijímací zkoušky přijímáme úspěšné řešitele středoškolských olympiád, programovací soutěže FIKS či dalších soutěží. Podrobné informace o přijetí najdete zde.

Další články k tématu

FIT ČVUT pokrývá všechny oblasti IT. Otevírá cestu do všech profesí

FIT ČVUT pokrývá všechny oblasti IT. Otevírá cestu do všech profesí

Fakulta informačních technologií je nejžádanější fakultou ČVUT, která je v České republice na prvním místě v oblasti Informatiky podle prestižního mezinárodního žebříčku QS Ranking. Téměř čtvrtina všech uchazečů o studium na ČVUT má zájem studovat právě na FIT. Přečtěte si odpovědi na vaše nejčastější otázky Proč na FIT ČVUT, abyste se mohli správně rozhodnout. Studium …

Ženy jsou na technických oborech stále v menšině

Ženy jsou na technických oborech stále v menšině

Mezi studenty technických oborů je pouze 28 procent žen. Ještě o deset procent méně jich studuje informační a komunikační studia (ICT). Počty studentek na těchto oborech sice v posledních letech rostly, stále ale zůstávají doménou mužů. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu. Od roku 2001 narostl počet studentek studujících ICT z pěti procent na 18 procent. Mírný …

Jak nadchnout mladé pro techniku? Ukažme jim ji!

Jak nadchnout mladé pro techniku? Ukažme jim ji!

Elektromobilita, umělá inteligence, 5G sítě, internet věcí nebo kyberbezpečnost. S tím vším se mohli v březnu seznámit studenti středních a základních škol v rámci vzdělávací akce o moderních technologiích. Součástí akce byla i prohlídka dvoupatrového výzkumného a experimentálního zázemí Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky na ČVUT. Dvoudenní akci pořádalo Národní centrum Průmyslu 4.0 ve spolupráci se …