Zahraniční studium orientované na výsledky a uplatnění v praxi

15. 1. 2014 | Inspirace

Aneta vystudovala britskou univerzitu a v současné době pro ni pracuje jako reprezentant pro Českou a Slovenskou republiku. Prozradí Vám, jaké výhody budete mít, když se vydáte za zahraničním studiem i Vy.

Během bakalářského studia jste odjela na Erasmus do Anglie na University College Birmingham, co bylo důvodem, že jste se také rozhodla na této univerzitě studovat magisterský obor?

Když poznáte britský způsob výuky, který je velmi prakticky orientovaný a založený na týmové práci, máte pocit, že právě tady Vás naučí to, co po Vás zaměstnavatel bude vyžadovat. Celkový přátelský a neformální přístup vyučujících společně s projekty, na kterých pracujete, jsou tak odlišné od toho na co je student zvyklý u nás, že zkrátka nejde tento svět nemít rád. Studovala jsem management cestovního ruchu a hotelnictví a byla jsem fascinovaná jak veškerá látka, může být zajímavě a poučně podaná, tak abychom si ji zapamatovali a ještě se ji měli chuť dál sami učit. V Čechách jsem bojovala s teoretickým přístupem lektorů, který poukazoval na četbu a naučení se látky pokud možno, nejlíp nazpaměť, to v Británii neexistuje. To byly důvody, proč jsem chtěla pokračovat tam, kde mě studium asi poprvé v životě bavilo, a měla jsem pocit, že získávám opravdu cenné informace od těch, co v životě něčeho v oboru kterému nás učí, dosáhli.

Co Vám studium a získání titulu na UCB přineslo?

Všechny získané zkušenosti jsem dokázala okamžitě uplatnit již ve svém prvním absolventském zaměstnání, což byla pozice manažera studijního oddělení na Anglo-Americké Vysoké škole. Otevřou se Vám také možnosti, ne jenom ty pracovní, což je samozřejmé, protože britský, univerzitní titul má opravdu světovou váhu, ale i možnosti osobního rozvoje. Většina z nás, která na školu odjela, nečekala, že po skončení třeba založí fungující společnost, nebo vymyslí produkt, který na světě ještě nikdo nedělá a bude tak moct posunout svoje cíle úplně do jiných sfér.

Řadíte se i Vy mezi tyto studenty? Prozraďte nám, co v současné době děláte?

Už při studiu na UCB jsem s univerzitou spolupracovala, což nás svedlo na moji současnou pozici. Ocenili moje silné stránky jako je schopnost práce pod stresem, vytrvalost, oddanost práci, ale především flexibilita a schopnost dosažení rychlých a značných výsledků. Stala jsem se tedy UCB reprezentantem pro Českou a Slovenskou republiku, což zahrnuje veškerou komunikaci se školami a organizátory veletrhů, kde se prezentujeme, ale také se studenty a jejich rodiči, kteří hrají velkou roli při rozhodování o budoucím studiu svých dětí.

Zajímají se studenti o UCB a vidíte ve Vaší roli přínos pro studenty z naší země?

Určitě, trend se hodně mění, když jsem na magistra před čtyřmi lety nastupovala já, studenti se téměř o studium v zahraničí nezajímali. Teď naopak vidím, že si uvědomují, že pokud se nebudou jakkoliv odlišovat, budou mít mnohem větší problém si najít práci odpovídající jejich dosaženému vzdělání. Navíc, téměř všichni studenti co se k nám hlásí, ví, že vysokou školu srovnatelnou s tou naší u nás nenajdou a proto k nám odcházejí s nadšením a očekáváním zajímavějšího a prestižnějšího vzdělání. Komfort a veškerý studentský support, který na ně při studiu čeká je opravdu perfektní. Mimo kvalitních profesorů a vyučovacích technik si ceníme našeho lukrativního zázemí, jako jsou restaurace, kavárny a privátního wellness pro studenty, stejně tak skvělých kolejí.

Je pravda, že studenti mohou u Vás studovat bezplatně?

Ano, Británie nabízí všem studentům z EU studentskou půjčku na celé jejich bakalářské studium, a to ve výši 9 000 liber. Toto je obrovská příležitost pro všechny, kteří kvůli financím museli na myšlenku studia v Anglii zapomenout. Skvělé na tom je, že ji začnou splácet, jen pokud někdy začnou vydělávat nad 21 000 liber ročně.

Jak byste několika slovy charakterizovala Birmingham, Anglii, University College Birmingham a její prostředí?

Bláznivá, krásná, pestrá, uvolněná, mladá, multikulturní, nabízející příležitosti jak pro studium, cestování, sport, zábavu tak i práci a nezapomenutelné zážitky.

Kde a jak se mohou studenti na Vás obrátit v případě, že by chtěli získat více informací právě o studiu na University College Birmingham?

Určitě mi mohou poslat email na info@studyuniversity.net nebo navštívit naše české stránky www.studyuniversity.net.

Zároveň budeme mít také 10.1. již třetí setkání v tomto roce pro studenty v Praze, kde během dvou hodin obdrží kompletní prezentaci o naší univerzitě a mohou se zeptat na vše co je zajímá. Pro toto setknání je nutná registrace na info@studyuniversity.net a to ideláně do 20.12. 2014.

Vždy si samozřejmě studenti mohou také domluvit osobní, individuální schůzku, třeba i s rodiči, neboť oni jsou právě ti, kteří v mnoha případech o budoucnosti svých dětí rozhodují.

Také budeme mít stánek na blížícím se studentském veletrhu Gaudeamus v Praze, který se koná ve dnech 27.1. a 28.1.

Další články k tématu

Kaufland Česká republika

Kaufland Česká republika

Jsme lídři na trhu s potravinami. Zakládáme si na rychlosti, kvalitě a vstřícnému jednání se zákazníky. Kromě České republiky působíme i v dalších 7 zemích Evropy a stále expandujeme. Někteří již možná ví, že jsme dceřinou společností skupiny Schwarz. Na českém trhu jsme poprvé představili v roce 1998, kdy jsme u nás otevřeli historicky první prodejnu. Nejsme však …