Z Liberce vozíme vědu na Harvard a módu do Paříže. Fakulta textilní!

18. 1. 2023 | PR články

Fakultu textilní TULStuduj Fakultu textilní TUL a připrav se tak na praktický život! Vyber si z oboru „textil“ to, co tě nejvíc baví: textilní materiály, technologie, marketing nebo design. Rádi Tě u nás uvítáme.

Fakulta textilní je:

  • Unikátní = Jediná v ČR, největší v Evropě.
  • Tradiční = Za 60 let více než 11 000 absolventů.
  • Komplexní = Od designu přes vlákna a technologie po marketing.

Fakulta textilní nabízí:

  • Vizionářský výzkum = Právě zde vznikla technologie výroby nanovláken!
  • Kreativní design = Výtvarné zpracování textilu, oděvu, skla i šperku!
  • Mezinárodní prestiž = Více než 100 atraktivních partnerství po celém světě.
  • Přátelský přístup = Učitelé i studijní oddělení se vám individuálně a rádi věnují.
  • Špičkové vybavení = Nevěříš? Přijď na den otevřených dveří.
  • Široké uplatnění = Textil je VŠUDE! (zdravotnictví, stavebnictví, automotive, umění,…)
  • Luxusní zázemí = Koleje, „pártylajf“, rodinná atmosféra, osobní přístup.

Šíři našich aktivit vám ukážeme prostřednictvím úspěchů našich studentů.

Vozíme vědu na Harvard …

Studenti doktorského studijního programu Textilní inženýrství Markéta Klíčová a Jakub Erben, specialisté na nanovlákna, byli v roce 2020 pozváni na výzkumný pobyt na Harvardově univerzitě v Bostonu, USA.

Jakub Erben v roce 2022 převzal cenu ministerstva školství za mimořádné výsledky ve vědecké činnosti. Je autorem patentované technologie tvorby kompozitu složeného z nano- a mikrovláken, který nachází své uplatnění v tkáňovém inženýrství i analytické chemii. V roce obdržel v roce 2019 mezinárodní cenu Prix International Théophile Legrand de l’Innovation Textile pod záštitou Francouzské akademie věd a v roce 2020 ocenění Hvězda Reflexu pro osobnosti s mimořádným přínosem veřejnosti.

Čtěte: Jakub Erben převzal cenu ministra školství

Markéta Klíčová si v roce 2021 vydobyla místo v časopisu Forbes, který každý rok sestavuje žebříček 30 pod 30 a přibližuje v něm 30 osobností, kterým nebylo ještě 30 let a už v tom, co dělají, dosáhly mimořádných úspěchů.

Markéta Klíčová: Vědci pracují tvrdě a čestně. Úspěchy pomohou zlepšit obraz vědy

Fakultu textilní TUL

… a módu do Paříže

Naši studenti bakalářského studijního programu Návrhářství magisterského studijního programu Design textilu, oděvu skla a šperku se na prestižní přehlídce Paris Design Week 2022 prezentovali módní přehlídkou, výstavou oděvů a šperků, a „oblékli“ budovu Českého centra v Paříži. „Katedra designu spolupracovala s Katedrou technologií a struktur a s firmou Mileta a.s. Kooperace mezi katedrami a s firmou je pro naši fakultu typická. Umění se v oblasti textilu, oděvu, ale i skla a šperku snoubí s technologiemi, a práce studentů Katedry designu vlastně prezentují práci a um celé fakulty,“ říká proděkanka Fakulty textilní Jana Drašarová. Jak to prožívali studenti? Byl to silný zážitek

O textilu víme vše. Naučíme vás to!

U nás není student jen číslo! Přesvědč se na dnu otevřených dveří 11. února 2023.

Další články k tématu

Titul nejlepší designové diplomky má židle a džínové šaty

Titul nejlepší designové diplomky má židle a džínové šaty

Minulý týden proběhl 24. ročník Designbloku, mezinárodní přehlídky módy a designu. V rámci přehlídky vybírala porota také nejlepší diplomku v oborech produktového a módního designu v soutěži Diploma Selection. Vítězové byli vyhlášeni v pražské kapli Sacre Coeur a obdrželi cenu 1000 eur spolu s možností vlastní prezentace na příštím Designbloku. Jako vítěze v odvětví produktový design porota vybrala Matthiase Gschwendtnera. Ten oslovil …