Vyzkoušejte si obory budoucnosti na VŠCHT. Dny otevřených dveří již 27. a 28. ledna!

30. 1. 2017 | PR články

Bioinformatika, forenzní analýza, vodíkové technologie, nanomateriály. Na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze lze kromě tradičních programů studovat také obory, které nejsou ryze chemické a technologické. Co role studenta na výzkumně orientované univerzitě obnáší, můžete zažít na vlastní kůži v pátek 27. 1. a sobotu 28. 1, kdy se konají dny otevřených dveří.

„Jdeme budoucím vysokoškolákům naproti. Kromě obecných přednášek máme připraveny interaktivní stánky, které reprezentují jednotlivé obory,“ říká mluvčí školy Michal Janovský. „Zájemci si mohou vyzkoušet moderní přístroje a technologie, které budou používat, ale především se setkají se současnými studenty daného oboru. Ti jim bez zbytečných frází řeknou, co je čeká a na co se mají připravit.“

clanek_4

Program začíná v pátek i v sobotu v 9:00 a probíhá do 14 hodin. Kromě zmíněných přednášek a stánků čekají návštěvníky exkurze do laboratoří, které univerzita nedávno za téměř miliardu korun zrekonstruovala a vybavila nejmodernějšími přístroji.

Na VŠCHT se každý rok zapíše zhruba 1000 studentů. Největší zájem o obory syntéza a výroba léčiv, forenzní analýza, biochemie a biotechnologie, analýza potravin a také o elitní obor chemie.

Přijímací zkoušky škola neorganizuje, šanci studovat dostane každý, kdo má ukončené střední vzdělání s maturitou a odpovídající průměr známek z matematiky a chemie, případně z jiných přírodovědných předmětů.  „Nicméně během prvního semestru musí student prokázat, že na naši náročnou školu má, což se ne každému podaří,“ doplňuje mluvčí.

clanek_3

A proč by se měli maturanti na VŠCHT Praha hlásit? „Pominu-li radost z objevování, zábavu při experimentech a možnost pochopit hluboké souvislosti, pochvalují si naši absolventi vysoké nástupní platy a velkou poptávku po jejich schopnostech. VŠCHT je sice malá škola, ale má mezi zaměstnavateli výbornou pověst,“ říká Janovský.

(PR článek)