Vysněné studijní obory ve studentském městě plném kultury

1. 1. 2024 | PR články

FF UPOLFilozofická fakulta je největší fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. Devatenáct kateder nabízí více než šest stovek kombinací humanitních, sociálních, lingvistických a uměnovědných studijních programů. Stačí si vybrat.

FF UPOL

Studentský život v Olomouci nabízí mnohem více než jen samotné studium. Můžete zažít stovky různých věcí – podílet se na pořádání největšího evropského festivalu dokumentárních a populárně-vědeckých filmů AFO, můžete se zapojit do fungování kulturních, uměleckých a vzdělávacích institucí. Můžete být součástí různých studentských spolků, účastnit se jedinečných akcí pořádaných fakultou i univerzitou. Můžete přijít s vlastní iniciativou a vytvořit něco svého. S námi si můžete splnit své sny!

FF UPOL

foto: V. Duda

Přijďte se o tom přesvědčit na Den otevřených dveří, který se koná 27. 1. 2024. Zjistěte více na Instagramu nebo na TikToku.

Prohlédněte si studijní programy na webu.

Další články k tématu

Vysoké školy chystají kvůli škrtům v rozpočtu další protesty

Česká konference rektorů a Rada vysokých škol chystají na září protest. O měsíc později pak hodlá zahájit stávku i uskupení Hodina pravdy, které založili studenti a vyučující humanitních oborů z celkem třinácti fakult. Uskupení už má i stávkové odbory. Důvodem protestů je nejistá finanční situace na vysokých školách a další škrty ministerstva školství. Podle vyučujících se […]

číst více

Expedice Univerzity Karlovy objevila ztracenou hrobku v Egyptě

Další úspěch v oblasti české archeologie. Expedice egyptologického ústavu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy během minulého a letošního roku našla a prozkoumala ztracenou hrobku vysokého egyptského úředníka Ptahšepse. Jde o jeden z nejdůležitějších archeologických objevů posledních let. „Bylo to náročné pátrání trvající několik let. K znovuobjevení hrobky Ptahšepsese v roce 2022 vedlo detailní satelitní snímkování oblasti a studium […]

číst více