Váháš s přihláškou? Tipy na zajímavé obory

6. 2. 2019 | PR články

57

Nalejme si čistého vína. Při výběru vysoké školy nejsme tak racionální, jak se snažíme tvářit (minimálně před středoškolskými profesory a rodiči). Zohledňujeme, jestli škola není moc blízko (chci pryč od rodičů a chci to hned), nebo naopak moc daleko (mama hotel není zas tak špatný). Ale taky to, jak v daném městě vypadají koleje a vysokoškolský život. A co kdybychom ti prozradili, že existuje jedna super vysoká škola. V nádherném městě, s moderními obory, příjemnou atmosférou a že klidně můžeš získat za 3 roky i dva tituly. Nevěříš?

11 z 10ti studentů potvrdí, že Olomouc je nejlepší místo pro studentský život

Olomouc je úžasná. A kdo na Univerzitě Palackého v Olomouci studoval, studuje, nebo jen bydlí potvrdí, že Olomouc je skryté zlato České republiky. Ani velká, ani malá. Ani rychlá ani pomalá. Živá, s nekonečným množstvím kulturních akcí, malebných zákoutí, parků a inspirativních lidí. Univerzita Palackého má zvučné jméno a její absolventi se ve světě neztratí.

Boží fakulta

Dobře, chvála proběhla. A teď to důležité. Co vy, všichni nešťastníci, kteří váháte, kam tu svoji přihlášku poslat? Námět pro vás máme. Na Univerzitě Palackého totiž existuje skvělá fakulta, kterou spousta z vás zavrhla možná už v úvodu. Protože „Cyrilometodějská teologická fakulta? Jako teologická? Tam se studuje jen teologie a je to pro věřící.“ No, tak přátelé – není. Je to pro všechny a určitě se „tam“ nestuduje jen teologie.

156(1)

Pedagogické, sociální a teologické obory

Na Cyrilometodějské teologické fakultě se kromě teologických oborů studují také obory z oblasti Charitativní a sociální práce (jako jediná vysoká škola v ČR nabízí také studium humanitární práce) a z oblasti sociální pedagogiky. Tyto obory nejsou nijak limitované tvojí vírou. Cyrilometodějská teologická fakulta je otevřena všem, bez rozdílu vyznání.

Důraz na praxi a 2 tituly za 3 roky

Pořád hledáš další „unikátní výhody“ proč právě CMTF? A co řekneš na to, že Sociální práce se studuje současně s Vyšší odbornou školou Caritas VOŠs. Takže za stejnou dobu studia jako tvoji kolegové na jiné VŠ budeš mít neporovnatelně vyšší množství praxe a druhý titul (DiS) k Bc. jako bonus? A co když ti řekneme, že pedagogické obory se tu studují ve spolupráci s Pedagogickou fakultou? Takže si můžeš volit z mnohem širšího spektra předmětů a profilovat se, podle tvých zájmů? Pořád to není dost? No dobře..

IMG_1275

Atmosféra, atmosféra, atmosféra…

Poslední argument je bohužel nepřenositelný. Ten se musí zažít. Možná se ti bude líbit, že pan děkan je sportovec, který se rád zastaví a promluví na chodbě s kýmkoliv. Že paní proděkanka je asi ta nejkrásnější bytost, jakou svět spatřil. Že vyučující jsou odborníci a jejich přednášky stojí za to. A možná se ti bude líbit i nová studentská místnost. Kam prostě můžou studentky a studenti kdykoliv zajít. Uvařit si kávu, ohřát jídlo. Posedět na pohovce nebo válet v sedacích vacích. Přímo v budově. Prostě jen tak, na pohodu.

Kde najdeš víc?

Podívej se na web fakulty. Více o nás ti určitě prozradí i facebook nebo Instagram. A kdyby pořád cokoliv nebylo jasno, prostě napiš. Třeba na facebook do zpráv. A nebo klidně rovnou podej přihlášku.