Univerzita přesně k vašim službám

6. 4. 2018 | PR články

VSFS_2_featured

Čím má člověk vyšší vzdělání, tím pravděpodobně najde lepší uplatnění. Myslete na to při výběru vysoké školy.

Dnes je na trhu velký výběr vysokých škol s ohromným počtem studijních oborů. Jak si vybrat správnou školu a na ní obor, který mě připraví do praxe tak, abych byl úspěšný? Jedná se o zapeklitý problém, na který odpověď přináší rektorka Vysoké školy finanční a správní Bohuslava Šenkýřová:

V první řadě musí každý zvážit, jaké jsou jeho silné stránky, protože jedna věc je „nějak“ vystudovat a druhá „být lepší než ti ostatní“, tedy být úspěšný. Dělat v ideálním případě to, co ho baví a stane se jeho koníčkem. Tedy za prvé – vybírám si pro sebe správný studijní obor.

Za druhé vybírám vysokou školu, na kterou půjdu vybraný obor studovat. Většinou existuje několik škol, které nabízejí podobný obor. Rozhodnutí pro tu „pravou“ by mělo být spojeno s hlubším poznáním vysoké školy. Je to poněkud časově náročné, ale vyplatí se to. Nutno zjistit, jací akademičtí pracovníci na vysoké škole obor vyučují. Vybírám tu, kde jsou ti nejlepší, kteří nemají vědomosti vyčtené jen z učebnic, ale mají i bohaté praktické zkušenosti.

Za třetí se dívám, jaké je na škole klima. K tomu dobře poslouží i informace od kamarádů a známých, kteří již na vysoké škole studují nebo ji vystudovali. Nestačí web nebo inzeráty a články PR, ve kterých všechny vysoké školy píší, jak jsou skvělé. Důležité je, jít se sám přesvědčit, jak to ve škole vypadá. Vhodným momentem jsou dny otevřených dveří nebo jen tak ad hoc návštěva. Minulostí musí být nezájem, nadřazené až arogantní chování akademických i neakademických pracovníků. Naopak – škola musí být k zájemcům o studium přívětivá a se svými studenty aktivně komunikovat, zajímat se o jejich problémy a pomáhat jim je řešit. Nejen to. Systém spolupráce s absolventy, doplňování dalšího vzdělání v rámci kurzů celoživotního vzdělávání, tak aby byli úspěšní po celý svůj profesní život, svědčí o vysoké kvalitě a profesionalitě vysoké školy.

Bonusem velmi důležitým je mezinárodní prostředí na vysoké škole, možnost zapojení do různých projektů a zahraničních stáží. Samozřejmostí pak bohatě vybavená knihovna, moderní materiálně-technické vybavení učeben a také podpora mimoškolních aktivit studentů.

Pokud chcete být ve svém profesním životě úspěšní, toto všechno byste měli od vysoké školy požadovat. Naše univerzita vám to nabízí. Pokusíme se vás o tom přesvědčit nejen na následujících stránkách, ale i při vaší osobní návštěvě Vysoké školy finanční a správní. Navštivte naše webové stránky a seznamte se podrobněji s obsahovým zaměřením studijních oborů, s personálním obsazením vedení univerzity, fakult i kateder. Seznamte se s moderním zázemím naší univerzity – studentským klubem s restaurací a hernou, malým televizním studiem i řadou sportovních a společenských akcí. Seznamte se s typy stipendií, na které můžete při splnění daných podmínek dosáhnout.

Staňte se součástí společenství studentů, absolventů, akademických pracovníků i ostatních zaměstnanců a partnerů školy, kteří tvoří přátelský, mezinárodní a tvořivý organismus. Jsme vzájemně propojeni – naši absolventi se stávají našimi zaměstnanci a naši zaměstnanci si zvyšují svoje vzdělání akreditovaným studiem i odbornými kurzy. Jsme učící se univerzita. Přijďte se přesvědčit. Jsme univerzita k vašim službám!

Podrobnosti naleznete na www.vsfs.cz.

PR článek

Další články k tématu