Proč studovat manažerská studia?

29. 9. 2023 | PR články

Proč studovat manažerská studia

Proč studovat manažerská studia? Každý si možná tuhle otázku položil. Ne každý si na ní odpověděl a začal studovat. Ti, co studovat začali, již znají odpověď. A není to jen to, co všude čteme a všude se píše; že manažerská studia jsou cestou k vysněné kariéře, že manažerská studia jsou bránou k vyšším cílům a výdělkům, že manažerská studia dělají z vedoucích manažery a z manažerů lídry. To vše je pravda, ale není to odpověď na otázku.

Jedno je však jisté, investovat do sebe a své kariéry se vždy vyplatí. A přesně tohle mi potvrdili dva lidé. Dva naprosto různí lidé, s naprosto odlišnou zkušeností, které spojila jedna okolnost.  Dva odlišní lidé a dva odlišné důvody proč studovat.

 

Začnu pozitivní zkušeností.

 

Bankéř, majitel banky, více jak dvacet let praxe, člověk, co vybudoval banku od píky. Vždy si vystačil jen se středoškolským maturitním vysvědčením. Jenže… pohyboval se mezi bankovní světovou elitou s tituly z Harvardu a Oxfordu a on jen maturita. Nikdo mu to nedával najevo, ale ten despekt cítil. Neměl žádné tituly před a za jménem, neměl prsteny, které by ho odlišili. Nevěnoval tomu stále dostatečnou pozornost, pracoval, dřel, neměl čas. Až jednou investoři řekli; je potřeba zvýšit kvalifikaci a ne prací, studiem. A tak vystudoval MBA a DBA zároveň a okamžitě pocítil změnu v chování trhu. A to je důvod proč studovat. Můžete být odborník, můžete vlastnit světové jedničky na trhu, a stále budete okolím vnímán jako ten, co má jen maturitu. Studujte a získejte tím i větší prestiž.

Man looking away while going upstairs with coffee

A teď ten negativní příběh.

 

Shoduje se s tím prvním v tom, že také v tomto příběhu hraje roli maturitní vysvědčení. Manažer, řídil obchod a týmy, ale neměl ani vysokoškolský diplom, ani jiné vyšší vzdělání. Jeho šéfové mu taktně naznačovali, že by si měl vzdělání doplnit. Nenutili, naznačovali. Byl si vědom toho, že je poněkud jeho pozice díky vzdělání vrtkavější, ale nevěnoval tomu dostatečnou pozornost. Všichni ostatní manažeři ve firmě na stejné pozici se honosili několika tituly, psali články, dávali o sobě vědět. On jen tvrdě pracoval a řídil úspěšně obchod a tým. Laškoval se zahájením studií tři roky. Bohužel jen laškoval. A pak se s ním vedení rozloučilo. Důvodem nebyl chybějící titul, ale kdyby titul byl, byl by mu cennou mincí na misce vah. A nejen na misce těchto vah. Byl by i cenou mincí k vyjednávání nejen v této pozici, ale i ve vyjednávání v novém působišti, nebo působištích. Je neoddiskutovatelné, že informace o absolvování manažerských studií v CV posouvá na kariéře o několik stupínků a někdy rozhodne o tom, koho si ve firmě ponechat nebo koho do firmy získat.

Young business man standing with laptop outside the business centre

Dva skutečné příběhy dvou skutečných lidí a dvě různé odpovědi na otázku proč studovat manažerské programy. Každý, kdo je absolvoval, odpoví něco jiného, nejen naši dva pánové. Každého ke studiu vede něco jiného a každému dá studium jiné zkušenosti a jiné dovednosti, kromě prestiže, titulu, posunu v kariéře a skvělého pocitu, že člověk pro sebe něco udělá. Každý najde ve studiu svou originální vlastní cestu. A to je cílem manažerských studií. Předat informace nějakou formou a pak prověřit, zda student informace vstřebal, umí každá škola, základní, střední, vysoká, ale předat vědomosti, dovednosti, zkušenosti a přivést studenta na jeho vlastní a jedinečnou cestu, to umí jen manažerská studia. Naše manažerská studia.

V naší společnosti přistupujeme ke každému studentovi individuálně a dáváme mu prostor, aby si mohl ze všech modulů odnést právě to, co je jemu prospěšné, ať je to naučit se vést tým, nebo řešit spory, vyjednávat, nebo řídit pojišťovnu. Každého osloví něco jiného a každý dostane prostor získat dovednosti právě v tom, co potřebuje ke svému rozvoji a ke své vysněné kariéře.

Z našich manažerských programů si určitě vybere každý, ale přeci jen v něčem jsme velmi specifičtí. Nikde jinde se nesetkáte s takovou škálou programů, které vzdělávají manažery, právníky a další odborníky na finančním trhu a především v pojišťovnictví. Žádná jiná škola nepřipravuje manažery a odborníky na řízení pojišťoven, makléřských společností, samostatných likvidátorů, odborníků na pojistné právo, kteří se mohou pak uplatnit jak v pojišťovnách tak v dohledových orgánech jako je ČNB nebo ministerstvo financí. Ve vzdělávání na pojistném trhu jsme jediní a jedineční v produkci profesionálů a manažerů pro pojistný trh.

Zpět k naší úvodní otázce: Proč studovat manažerská studia? Máte možnost najít svou vlastní odpověď. Stejně jako ji našli všichni před vámi a nejdou ji všichni ti, co se rozhodnou studovat. Máte možnost. Je jen na vás, zda ji využijete, zda si začnete plnit své pracovní sny, a zda si je začnete plnit s naší pomocí.

Čím zakončit naše zamyšlení na otázkou „Proč studovat?“ Robert Kyosaki, autor knihy Bohatý táta a chudý táta, říká „To, co máte v hlavě, rozhodne, co bude ve vašich rukou“. K tomu není co dodat.

https://www.eg-egi.cz/mba/

Další články k tématu

Investice do vzdělání MBA a LL.M. je jistota

Investice do vzdělání MBA a LL.M. je jistota

Profesní vzdělávací programy MBA (Master of Business Administration) a LL.M. (Master of Laws) jsou nejen v tuzemsku, ale i v zahraniční dvěma nejrozšířenějšími profesními tituly vůbec. Vedle řady specifických oborových titulů z mnoha odvětví a profesí jsou tituly MBA či LL.M. nejuznávanějšími tituly z manažerské praxe a jakýmsi všeobecným měřítkem toho, kam chce absolvent těchto programů směřovat, tedy do …

Psaní titulů za jménem a před jménem: který kam patří?

Psaní titulů za jménem a před jménem: který kam patří?

Psaní titulů patří k největším oříškům korespondence. Před, za, nebo raději vůbec nezmiňovat? A kde psát tečky a mezery? Nastudujte si, jak správně uvádět tituly a už nikdy v tom nebudete mít chaos. Navíc uděláte skvělý dojem při jakékoli korespondenci! Akademické tituly a jejich zkratky Než se pustíme do psaní správného pořadí, projdeme si jednotlivé zkratky …

Ženy v IT či MBA studiu? Dnešní doba je podporuje

Ženy v IT či MBA studiu? Dnešní doba je podporuje

Na mezinárodní den žen proběhla na pražské Náplavce výstava s názvem ŽENY MOHOU… Vzděláním k nezávislost, která ukazuje střípky ze života Elišky Krásnohorské, nejvýraznější bojovnice za rovnoprávné vzdělávání dívek. Dnes je již díky bohu normální, že ženy studují vysokou školu. Bohužel však stále přetrvává, že mají horší pozici na trhu práce prorazit na vedoucích pozicích či v …