Proč si na vysoké vybrat profesně orientovaný studijní program?

14. 2. 2020 | PR články

lllVěděli jste, že studijní programy jsou buď akademické nebo profesně orientované? Poznáte rozdíl? A napadá vás „K čemu mi to vlastně bude?“. Pojďme se podívat na to jaké výhody mají jednotlivé typy zaměření studijních programů.

Věděli jste, že studijní programy jsou buď akademické nebo profesně orientované? Poznáte rozdíl? A napadá vás „K čemu mi to vlastně bude?“. Pojďme se podívat na to jaké výhody mají jednotlivé typy zaměření studijních programů.

Akademicky orientovaný studijní program je sestaven tak, aby umožňoval studentům zejména získání teoretických znalostí. Tato podoba je daná nařízením vlády z roku 2016.

Pokud chcete studovat program, který vás více přiblíží praxi. Program, u kterého poznáte fungování reálných zaměstnavatelů a zároveň i mezi vyučujícími budou lidé z praxe, pak je pro vás správné řešení v podobě profesně orientovaného studijního programu.

Na soukromé vysoké škole Unicorn College akademicky zaměřené programy nehledejte. Škola je dlouhodobě zaměřená na to, aby absolventi získali co nejlepší podmínky pro svůj vstup na trh práce.

Již od svého vzniku před více než 13 lety vedení školy i vyučující hledají cesty, jak přinášet poznatky z praxe do výuky. Vůbec ne náhodou přináší bakalářské studijní programy Softwarový vývoj a Business Management jeden semestr praxe třeba u prestižních partnerů jako je Microsoft nebo Český statistický úřad.

Komu by to nestačilo a chtěl podpořit své praktické dovednosti a nebo třeba jen získat zajímavý záznam do svého CV, ten se může v průběhu celého studia zapojit do atraktivních českých i zahraničních projektů. Projektů, kde vznikají řešení s jasnými byznysovými zadáními. Projektů, které jsou často i zajímavě finančně ohodnocené.

2Pokud se chcete naučit vyvíjet software moderním způsobem, poznat cloudová řešení, IoT nebo principy agilního řízení, pokud chcete umět pracovat v týmu, zažít zkoušku v podobě hackatonu, kde budete řešit zábavné i přínosné zadání, pak určitě nepřehlédněte program Softwarový vývoj.

3Pokud vás zajímá spíš práce ve středním a vyšším managementu, chcete rozumět finančním trhům, znát principy marketingu a propagace, pak zaostřete na Business Management.

A pokud chcete myslet ještě o krok dál, sledujte naše magisterské studijní programy Softwarové inženýrství a big data a Aplikovaná ekonomie a analýza dat zaměřené na pokročilo práci s velkými daty opět očima SW specialisty i manažera či analytika.

Přijďte se podívat na některý z našich Dnů otevřených dveří nebo sledujte novinky na FB nebo Instagramu a dozvíte se třeba to, že velká část našich absolventů získá své zaměstnání již v průběhu studia.