Online studium na Unicorn University umožňuje skloubit trénink i školu

2. 1. 2024 | PR články

Unicorn University
Unicorn University
je první vysokou školou v České republice, která v bakalářských oborech Business management a Softwarový vývoj nabízí možnost studovat výhradně online. Tato možnost přitahuje zejména ty, kteří se rozhodli vzdělávat během zaměstnání nebo v průběhu sportovní kariéry. Například vrcholoví sportovci nemají kvůli intenzivním tréninkům na běžnou prezenční výuku čas a online studium tak pro ně představuje ideální řešení. Nabízí totiž maximální svobodu a flexibilitu. Studovat můžou kdykoliv a kdekoliv.

To je taky jeden z hlavních důvodů, proč si řada českých reprezentantů vybrala soukromou Unicorn University. Aktuálně tady studuje například bronzový medailista ze štafety na mistrovství světa v atletice Matěj Krsek, basketbalista Tobiáš Mikula, rychlostní kanoistka Denisa Řáhová nebo loňský mistr světa ve slalomu na divoké vodě, kajakář Vít Přindiš.

„Hledal jsem vysokou školu s IT zaměřením, jejíž studium by se dalo zvládnout i při kariéře vrcholového sportovce. Během školního roku bývám dva až tři měsíce v zahraničí, což není slučitelné s požadavky na docházku většiny tuzemských vysokých škol. A online forma studia na Unicorn University je přesně to, co jsem hledal,“ pochvaluje si sprinter Matěj Krsek, který se na konci loňského roku vrátil z třítýdenního soustředění v zahraničí. „Mohl jsem kombinovat školu s tréninky, což během prezenčního studia nešlo. Vyhovuje mi možnost učit se kdykoliv, kdy mám čas,“ jmenuje další nesporné benefity online studia Matěj Krsek, kterého těší, že online jsou i veškeré studijní materiály a na cesty tak s sebou nemusí vozit skripta nebo učebnice.

Universon University Matěj KrsekMatěj Krsek

Kvalita vzdělání na Unicorn University tím ale netrpí. Škola poskytuje studium ve všech oborech na špičkové úrovni. „Chci zdůraznit, že to opravdu není procházka růžovým sadem, stále se jedná o studium technického oboru na vysoké škole – je to dřina! Online výuka vyžaduje značnou disciplínu a efektivní time management, na čemž jsem musel výrazně zapracovat,“ upozorňuje Krsek. Přestože ho sport v současné době zabezpečí, chtěl by se po konci sportovní kariéry živit jako programátor. „Motivuje mě vize být co nejrychleji finančně nezávislý na sportu,“ dodává sprinterský rekordman Matěj Krsek.

Podobné důvody ke studiu na Unicorn University měl i loňský světový šampion ve vodním slalomu, kajakář Vít Přindiš. Ten dříve studoval Fakultu biomedicínského inženýrství ČVUT, a tak může srovnávat. „Absolvoval jsem roky prezenčního studia na veřejné vysoké škole a přestože fyzický kontakt s učiteli a spolužáky je také velmi důležitý, výlučně online studium je pro mě v současné době klíčové. Věřím, že mnoho sportovců by jej také využilo, kdyby o něm věděli,“ hodnotí Přindiš. „Obor Business management, který zde studuji, skvěle doplňuje mé předchozí vzdělání a přispívá k budoucímu zaměření na oblast organizace sportu, které se chci věnovat po ukončení sportovní kariéry,“ dodává Vít Přindiš.

Unicorn University si k navazujícímu studiu zvolil i reprezentant v basketbalu Tobiáš Mikula. „Tuhle školu jsem si vybral po dokončení bakalářského titulu na státní vysoké škole. Je to menší soukromá instituce a k žákům se zde přistupuje víc individuálně. Vyučované předměty jsou prakticky orientované a vše je online. Především ve zkouškovém období si často videa z přednášek pouštím opakovaně,“ vysvětluje Mikula, který si rovněž uvědomuje, že ani jeho sportovní kariéra nebude trvat věčně. „Sport je krásná věc a moje vášeň, ale bohužel právě ve sportu stačí jeden špatný pohyb, nebo jedna nešťastná situace, a je po kariéře. Proto jsem rád, že jsem si zvolil obor Softwarové inženýrství a big data, který mě baví a zároveň je v něm velké uplatnění,“ uzavírá basketbalista Tobiáš Mikula.

Unicorn University Tobiáš MikulaTobiáš Mikula

Unicorn University je průkopníkem v oblasti moderního vzdělávání v České republice. Jako jediná nabízí své studium kompletně online a tím se snaží nejen podporovat rozvoj studentů v oboru informačních technologií, ale zároveň se hlásí ke konceptu tzv. „Vzdělávání 4.0“. To zdůrazňuje význam moderních technologií ve výuce a přípravu mladé generace na budoucnost. Studenti, kteří na Unicorn University úspěšně dostudují, získají vysokoškolský diplom, který je uznáván jak v České republice, tak i v zahraničí. Zájemci o studium se mohou hlásit na oba bakalářské obory Business management a Softwarový vývoj až do konce letošního února, a to i přesto, že semestr začíná již 12. února. Škola pravidelně pořádá i online Dny otevřených dveří, kde se můžete dozvědět více informací.

UNN_Bannery dny otevrenych dveri_1200x628_CZ_002_final

Další články k tématu

Studovat Unicorn University můžete i z Austrálie

Studovat Unicorn University můžete i z Austrálie

Studovat českou vysokou školu z druhého konce světa? Na Unicorn University nic neobvyklého. Díky akreditovaným distančním programům realizovaným plně online můžete studovat skutečně odkudkoli. Být vysokou školou, která je dostupná odkudkoli. Takové je poslání Unicorn University, která umožňuje studium online, a to včetně přijímacího řízení a závěrečných zkoušek. „Tím se otevírá možnost studia třeba maminkám …