Nová šance ke studiu médií a politologie

31. 8. 2011 | PR články

Metropolitní univerzita Praha otvírá od října akademického roku 2011/12 dva nové atraktivní obory. Jedná se o magisterský obor Politologie a bakalářský obor Mediální studia. Politologie se bude vyučovat v prezenční i kombinované formě studia, Mediální studia v prezenční formě studia. Přihlášky můžete posílat až do 26. září 2011.

Studijní obor Mediální studia je určen zájemcům s ukončeným středoškolským vzděláním. Jedná se o obor, který kombinuje přípravu k práci v současných masových a síťových médiích s širokým humanitně a společenskovědně orientovaným vzděláním, převážně zaměřeným na studium dějin a současné podoby mezilidské komunikace. Vedle profesní přípravy chce tento obor nabídnout především solidní základy kritického myšlení o současné společnosti a jejích komunikačních projevech, o masových a síťových médií a jejich roli ve společnosti a o postavení těchto médií v životě jednotlivce. Profesní příprava je zaměřená na osvojení základních dovedností spojených s výkonem novinářského povolání, prací v reklamě a marketingu a působením v různých pozicích v audiovizuálních a internetových médiích.

Studijní obor Politologie je určen zájemcům s ukončeným bakalářským stupněm studia společensko-vědního zaměření (politologie, humanitní studia, teritoriální studia, antropologie apod.); svou strukturou navazuje na bakalářský stupeň studia oborů Humanitní studia a Mezinárodní vztahy a evropská studia, vyučovaných na Metropolitní univerzitě Praha. Struktura navazujícího magisterského oboru Politologie je vedena snahou nabídnout vysoce kvalitní vzdělání v oblasti obecné politologie. Současně – a především – chce tento předkládaný studijní obor nabídnout speciální odborné zaměření na problematiku politických systémů a politiky zemí střední Evropy, včetně prohloubeného studia současné české politiky.

Více informací na www.mup.cz