Nastartujte vysněnou kariéru s Agronomickou fakultou MENDELU

1. 4. 2021 | PR články

AF Mendelu D.SokolováSoučasný svět čelí celé řadě nových výzev, které si žádají špičkové odborníky z nejrůznějších oblastí a je jen na každém z vás, kterou si vyberete a začnete si plnit své sny už během studia.

Příběhy našich studentů vás o tom přesvědčí.

Bc. Dominika Sokolová

  •  Studentka 1. ročníku navazujícího magisterského studijního programu, specializace Zootechnika.
  •  Pracuje jako reprodukční specialistka v chovu ovcí a je současně zakladatelkou firmy Festada s.r.o., kde pomáhá chovatelům pomocí digitalizace zlepšovat přehled o chovaných zvířatech.

 „K práci reprodukční specialistky jsem se dostala díky své bakalářské práci a dnes mohu být nepostradatelnou součástí české špičky v ovčáctví. K druhé pozici mi univerzita pomohla aktivním přístupem v pořádání podnikatelských kurzů, seminářů a soutěží. Bez podpory Mendelovy univerzity v Brně bych ani na jednu z pozic nedosáhla v tak nízkém věku, protože od začátku studia nám, jako studentům, poskytuje jen tu nejkvalitnější výuku s předními českými, ale i zahraničními odborníky, výjezdy, praktickou výuku, ale také podporuje mimoškolní vzdělání studentů. Studium celkově, kvalitní praxe, přístup vyučujících a možnost vzdělávat se nad rámec studijního plánu dělá z Mendelovy univerzity v Brně rozhodně první volbu budoucích zootechniků či šlechtitelů! Čerství absolventi AF MENDELU totiž nemají jen titul, ale také nespočet znalostí, zkušeností a certifikací, které jim zajistí možnost si na trhu práce svého budoucího zaměstnavatele vybrat a být profíky v oboru, “ dodává Dominika Sokolová.

AF Mendelu A.Sapák

Ing. Antonín Sapák

  • Čerstvý absolvent studijního programu   Zemědělské inženýrství se specializací Agrobyznys.
  • V průběhu magisterského studia započal svoji kariéru u společnosti P&L, spol. s.r.o., a to prostřednictvím zemědělské výstavy TechAgro Brno.
  • Nyní P&L, spol. s.r.o. zastává pozici Junior produkt manažer Bergmann, Elho, Wienhoff.

Prosadit se v obchodování s technikou nebylo jednoduché, ale díky podpoře rodiny, kolegů a univerzity, se to podařilo. Škola mi umožnila dostat se pracovně na výstavu TechAgro a i nadále díky tvorbě rozvrhů se společností spolupracovat. Univerzita mě nejvíce podpořila v tom, že se mi dostalo všeobecného zemědělského vzdělání včetně náhledu do ekonomie. Díky tomu jsem se mohl v nové práci orientovat, nebyli mi cizí obecné informace ze zemědělské výroby, měl jsem celkový přehled. Studentům AF bych vzkázal, že jíst se musí a bude vždy a že volba práce v zemědělství je dobrá volba,“ sděluje Antonín Sapák.

AF Mendelu J. Zhoř

Bc. Jiří Zhoř

  • Student 2. ročníku navazujícího magisterského studijního programu, specializace Fytotechnika.
  • Při studiu pracuje ve start-upovém projektu s názvem RostuTu, který společně s několika kolegy před rokem založili. Zaměřují se na indoor vertikální a hydroponické zemědělství.

 „Začínat nový projekt v této nejisté době mělo své výhody i nevýhody. V České republice je však rostoucí poptávka po lokálních potravinách, což je trend, na který měla současná situace poměrně významný pozitivní efekt. Mohu z vlastní zkušenosti dodat, že absolventům Fytotechniky se otevírá opravdu široké spektrum uplatnění a zájem ze strany zaměstnavatelů je rovněž intenzivní. Zároveň oceňuji možnost realizovat se ve velice zajímavých výzkumech, do kterých je AF MENDELU zapojená. Univerzitě jsem také velice vděčný za její otevřenost k zahraniční spolupráci. V rámci bakalářského i magisterského studia jsem mohl získat studijní a pracovní zkušenosti ve 4 zemích světa, vše za finanční a administrativní podpory ze strany univerzity,” říká Jiří Zhoř.

Na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně nabízíme 16 bakalářských studijních programů a specializací. Zabýváme se moderní zemědělskou produkcí a precizním zemědělstvím, šlechtěním rostlin, technologiemi výroby potravin, aplikovanou technikou, biotechnologiemi atd. Najít se u nás můžete také ve studiu ekologie, obnovitelných zdrojů a ochrany přírody. Velký důraz je kladen na praktickou výuku. Studenti si znalosti získané v lavicích ověřují ve více než 50 specializovaných laboratořích, fytotronech, sklenících, na školním zemědělském podniku, v arboretu, minipivovaru, sladovně, pekárně a dalších výzkumných pracovištích. Nejmodernější technologické vybavení se přizpůsobuje vysoce žádaným aktuálním tématům výzkumných projektů a směrům studia.

Díky širokým možnostem uplatnění se z vás může stát například profesionální zemědělec, agronom, meteorolog, projektant vodních staveb, biotechnologický výzkumník, inspektor v potravinářství nebo zootechnik.

Nyní máte možnost si podat přihlášku do bakalářského studia AF MENDELU až do 15. dubna 2021! Veškeré podrobnosti k přihláškám a jednotlivým studijním programům a specializacím naleznete na: https://af.mendelu.cz/chcistudovat

Text: Markéta Fedorová

Foto 1: Dominika Sokolová

Foto 2: Antonín Sapák

Foto 3: Jiří Zhoř