Masarykova univerzita otevřela stránku pro uchazeče o studium na Facebooku

3. 2. 2011 | PR články

Na Facebooku je dnes asi každý a od ledna oficiálně taky Masarykova univerzita. Vytvořila stránku Studuj na MUNI, která oslovuje uchazeče o studium. Každý tu může sledovat aktuální informace o přijímačkách a podávání přihlášek, které končí 28. února. Studenti i uchazeči o studium se tu navíc mohou zapojit do soutěže o nejsledovanější video na téma: Důvod proč studovat na Masarykově univerzitě.

Na facebookové stránce se objevují nejrůznější aktuality, fotky a videa, ale třeba také série krátkých filmů na pokračování sledující mysteriózní studentský příběh. K videím, která na Facebooku vyvěšuje Masarykova univerzita, se svými vlastními autorskými díly navíc může přidat každý, kdo se zapojí do soutěže: Pošli nám svůj důvod proč studovat na MUNI.

Stačí jen umístit video na YouTube a odkaz dát na zeď facebookové stránky Studuj na MUNI. O vítězi nebude rozhodovat žádná porota, ale nejvyšší počet zhlédnutí natočeného filmu. Čas tedy hraje ve prospěch těch, kteří video vyvěsí co nejdříve. Soutěž potrvá až do konce března a na autory prvních tří nesledovanějších videí čekají věcné ceny jako iPod nebo hudební cédéčka.

Masaryčka přitahuje víc než Karlova univerzita
Masarykova univerzita si svým moderním přístupem ke studiu získává stále větší zájem budoucích studentů. Že chtějí jít všichni studovat do Prahy? Je jen málo větších stereotypů, které vůbec neodpovídají skutečnosti. Masarykova univerzita se už dávno zapsala do povědomí studentů jako skvělé místo ke studiu a studentskému životu.

V její prospěch jasně svědčí čísla. Jen vloni podali uchazeči o studium v bakalářských a nenavazujících magisterských programech na Masarykově univerzitě přes 60 tisíc přihlášek. V počtu přihlášek, které zaslali uchazeči s českým občanstvím, Masarykova univerzita podle údajů Ústavu pro informace ve vzdělávání vloni předstihla Karlovu univerzitu o více než 5 tisíc. V přijímacím řízení pro akademický rok 2011/2012 plánuje Masarykova univerzita přijmout zhruba stejný počet uchazečů jako loni, což je přes 18 tisíc studentů.

Jak se přihlásit
Podat přihlášku na Masarykovu univerzitu není nic těžkého. Stačí jen zajít na webové stránky http://is.muni.cz/prihlaska/, kde systém provede uchazeče o studium výběrem oboru. Když vyplní základní údaje, dostane heslo a získá přístup k přehledné správě všech svých elektronických přihlášek.

Příprava na přijímačky – pohodlně a zadarmo
Podmínkou pro přijetí na sedm z devíti fakult Masarykovy univerzity je úspěšné absolvování Testu studijních předpokladů (TSP). Ten budou uchazeči o studium skládat o víkendu 7. a 8. května. Výjimkou je lékařská fakulta, kde se skládají oborové testy z biologie, chemie a fyziky, a fakulta sociálních studií, kde mají přijímací zkoušky podobu Scio testů.

Na Test studijních předpokladů se každý může pohodlně a zadarmo připravit přímo na webových stránkách univerzity na adrese http://www.muni.cz/tsp.

Uchazeči o studium tu najdou všechny minulé verze testů od roku 2003 včetně správných odpovědí. Dále je tu tzv. Interaktivní TSP, který umožňuje vyzkoušet si některou z minulých variant „naostro“ – tedy s měřením času a výpočtem hodnocení včetně srovnání se statistikami z reálného testování z předchozích let. Komu to nestačí, může navíc zcela zdarma projít i e-kurzem, který probírá typické úlohy jednotlivých subtestů TSP a nabízí vysvětlení správných postupů řešení.

Mnoho dalších zajímavých informací, jako například elektronickou verzi časopisu MUNI Extra, ohlasy a zkušenosti studentů MU, video zachycující život na Masarykově univerzitě, přehledy možností dopravy i stravování v Brně, najdete na stránce věnované uchazečům o studium www.muni.cz/admission.

Další články k tématu