Manažerská studia jsou správnou volbou.

21. 8. 2023 | PR články

Manažerem se člověk nerodí – rodí se s talentem, který musí rozvíjet. A rozvíjet talent pod vedením odborníků, kteří už ve své kariéře ušli notný kus cesty, je správný směr. Vzdělávejte se prostřednictvím manažerských studií s mezinárodním diplomem.

E.G.I. Education Grow Insurance, s.r.o.  Je společnost, která se na trhu s finančním vzděláváním pohybuje už od roku 2018 a v minulém roce získala mezinárodní certifikaci ies a rating k pořádání manažerských studií s mezinárodním diplomem a certifikátem uznatelným po celém světě.

Nabízí programy na úrovni Bachelor of Business Administration, Master of Business Administration a Master of Laws, a nemůže chybět program Doctor of Business Administration.  Všechny úrovně poskytují posluchačům manažerské a odborné vzdělání a vzdělávání dle vybraného zaměření. Programy lze kombinovat, začít studovat BBA a pokračovat MBA studiem. Jedinečnou kombinací programů lze získat jednou závěrečnou prací dva tituly a to MBA/LL.M. a DBA.

Lektoři, se kterými společnost spolupracuje, jsou všechno odborníci, kteří jsou stále aktivní v manažerských funkcích a je za nimi bohatá a úspěšná praxe. Prezenční semináře jsou tudíž výjimečným setkáním studentů s odborníky, kteří sdílí své know how a předávají své zkušenosti a poznatky další generaci manažerů.

Zaměření programů vychází z potřeby dovedností a schopností pro manažerskou práci a úspěšné řízení týmů napříč všemi obory jak výrobními, obchodními, tak finančními. Proto společnost nabízí programy jako Human Resources zaměření na úrovni jak BBA, tak MBA programu, ale i na úrovní vrcholového titulu DBA, přičemž toto zaměřené není určeno pouze HR pozicícm, ale všem, kdo potřebují efektivně a úspěšně sestavovat a řídit týmy. Mediation zaměření pro zvládání řešení sporů. Mediaci možná máte spojenou pouze se spory u rozvodových právníků, avšak techniky řešení sporů jsou univerzální a použitelné i mimo advokátní kanceláře, včetně pracovní a soukromé oblasti. A třešničkou na manažerském dortu je zaměření Executive Management vhodný pro všechny, kdo chtějí úspěšně řídit korporace a vlastní byznys.

Společnost se s ohledem na letitou praxi lektorů zaměřuje velkou částí programů na finanční sektor. Rostoucí a rozvíjející se finanční trh si žádá kvalitní a vzdělané poradce. Finanční poradenství není jen o naučených frázích, kterými klienta dostanete tam, kam potřebujete. Finanční poradenství je o důvěře a odborných znalostech. A pojišťovnictví vždy bylo a bude odvětvím jen pro úzký okruh profesionálů, kde se velmi složitě sdílí potřebné know-how a existující školení nejsou dostačující pro nastupující talenty. Programy BBA, MBA, LL.M. a DBA se zaměřením na pojišťovnictví představují klíčový nástroj pro zaplnění díry na trhu v tomto odvětví. Proto společnost přináší několik Insurance specializací.

MBA Insurance Management naučí studenty řídit pojišťovny, zprostředkovatelské společnosti, distribuční sítě a produkty. MBA Insurance Broker otevře cestu k dalším klientům a ukáže, jak efektivně spravovat pojistné smlouvy a udržet si s klientem vztah.  MBA Loss Adjuster, jak už název napovídá, je připraven pro likvidátory pojistných událostí v pojišťovnách, v makléřských společnostech i ty pracující samostatně.  LL.M. Insurance Law je specializovaný program pro všechny právní zástupce na pojistném trhu, ať už pracují pro pojišťovnu, makléře, likvidátory, ČNB či v compliance odděleních. Pojistné právo je jedna z nejsložitějších specializací, i proto, že zahrnuje celou řadu dalších oborů.

Studium a manažerské zvlášť není o biflování, ale o sdílení know how, o networkingu a budování vztahů, je to zkrátka živý organismus a proto jsme se zeptali našich lektorů a spolupracovníků na jejich názory ke studiu.

Ing. Renáta Valerie Nešporek, Ph.D., MBA, LL.M. garant manažerských modulů a programů, zapsaná mediátorka s bohatou manažerskou praxí:

DSC_7399 1 (1)

 

Jakou přidanou hodnotu vaši studenti mohou očekávat?

Nesmírnou.  Ať už v podobě špičkového a neokoukaného lektorského týmu, přátelské atmosféry, získání nových kontaktů (a to v byznysu chceme všichni), individuálního přístupu, oxfordského modelu. Zkrátka vzděláváme s láskou. Velmi zajímavý je modul „Mediace v manažerské praxi“, který je nabízen jako volitelný a přináší nové možnosti, jak přistupovat k řešení problémových situací.

Pro koho je určen nový program Exekutiv Management, který garantujete?

Je určen pro ženy a muže, kteří chtějí v managementu opravdu něco dokázat. Program je koncipován tak, aby přinesl nové trendy, nové pohledy na věc, inovační impulsy, nenajde tady nic „dinosauřího“ a neověřeného.

Naši lektoři disponují manažerskými i odbornými zkušenostmi, typický je pro ně široký referenční rámec. Za sebe mohu slíbit, že se podělím o vlastní fuck upy. Je tak příjemné učit se z chyb jiných

Mgr. Radka Šušková, garant HR modulů a programů, majitelka několika firem, inter managerka a konsultant.

RAŠ_foto_2023_03 (1)

Jaká témata nyní nejvíce rezonují v práci s lidmi? Co je nyní trendem?

V současné době hodně rezonuje otázka prolínání generací v pracovních týmech. Toto zastoupení různých generací v pracovních týmech má vliv na manažerskou práci. Každá generace má své jedinečné hodnoty, dovednosti, preferenční způsoby komunikace a pracovní styl. Aby takto pestře sestavený tým dobře fungoval, vyžaduje to od manažera odlišné schopnosti, oproti těm, které využíval dříve. Aby dokázal rozpoznat a efektivně integrovat jednotlivé silné stránky z každé generace do pracovního prostředí, musí být schopen velké míry flexibility, otevřenosti a schopnosti efektivně komunikovat. Ve svých přednáškách se věnuji tomu, abych připravila manažery změny, které potřebují udělat ve své práci. Ukazuji jim, o co je důležité rozšířit jejich rejstřík používaných manažerských postupů, aby dokázali skloubit generační odlišnosti a vytvořit v týmu generační bohatství.

Co je pro účastníky rozvoje v programech MBA z vaší zkušenosti co nejcennější?

Vždycky mne zajímá zpětná vazba od účastníků rozvoje. Nejvíce oceňují kombinaci znalostí s bohatými praktickými zkušenostmi. Když dokáži přenést teoretické koncepty do reálného businessu a poskytnout jim nástroje a dovednosti, které mohou okamžitě začít používat ve své praxi. Oceňují také diskuse k nejnovějším trendům v manažerské práci, které jim pomohou orientovat se v dynamickém prostředí. To vše pak využijí ve svém rozvoji a aplikují ve svojí manažerské praxi.

Mgr. Robert Šimek, Ph.D., garant právních modulů a Insurance programů, právník a zakládající člen České Insurtech Asociace

IMG_7613 (1)

Proč by se měl někdo rozhodnout studovat BBA, MBA, LL.M. a DBA v oblasti pojišťovnictví?

Celkově lze říct, že studium BBA, MBA, LL.M. a DBA v oblasti pojišťovnictví může být cestou k pokročilým znalostem a dovednostem potřebným pro úspěšnou kariéru v pojišťovnictví a přináší široké možnosti kariérního rozvoje, resp. vlastního podnikání. Rozhodnout se studovat tyto programy může být pro někoho výhodné z několika důvodů. BBA program se zaměřením na pojišťovnictví poskytuje základní znalosti v oblasti podnikání a zároveň se soustředí na specifika pojišťovnictví. To umožňuje studentům získat pevný základ v ekonomii, účetnictví, financích a managementu, který je klíčový pro budoucí kariéru v pojišťovnictví. MBA programy se specializací v pojišťovnictví nabízejí komplexní vzdělání v oblasti managementu a podnikání, přičemž klade důraz na použití těchto dovedností v kontextu pojišťovnictví. Absolventi MBA v pojišťovnictví jsou vybaveni strategickým myšlením, analytickými schopnostmi a schopností vést a inovovat. LL.M. programy se zaměřením na pojišťovnictví jsou určeny pro právníky, kteří se chtějí specializovat na oblast pojišťovacího práva. Studium LL.M. v pojišťovnictví umožňuje studentům získat hlubší znalosti o právních aspektech pojišťovnictví, regulacích, pojistných smlouvách a řešení sporů. DBA program poskytuje nejvyšší úroveň akademického vzdělání v oblasti podnikání. Studium DBA v pojišťovnictví je vhodné pro ty, kteří chtějí dosáhnout vysokého stupně odbornosti v managementu a přispět k výzkumu a inovacím v tomto sektoru.

 

Co by si studenti měli z těchto programů odnést?

 

Studenti by měli získat pokročilé odborné znalosti v oblasti pojišťovnictví. Rozšíření obzorů zahrnuje mj. pojistné produkty, aktuální trendy, komunikační dovednosti, či relevantní právní předpisy. Důležitou součástí programů by mělo být sdílení zkušeností s ostatními studenty a lektory v rámci diskuze, kde dochází k tříbení vlastních názorů. Klíčovým prvkem je také posílení schopnosti jednat samostatně např. při zpracování případové studie, kterou mohou porovnat s ostatním studenty. Tato forma spolupráce umožňuje lepší sebeuvědomění, poučení se z vlastních chyb, anebo se lépe adaptovat na nové situace. V neposlední řadě studium umožňuje překonat sama sebe a odhodlat se prozkoumat oblasti, na které by jinak nebyl prostor, což je základní předpoklad osobního růstu. Řada studentů musí překonat vlastní komfortní zónu a v rámci tvorby závěrečné práce si vyhledat nové informace, které mohou posunout hranice svých znalostí a dovedností na novou úroveň. Studenti mohou objevit nové příležitosti, inspiraci či perspektivy, a také získat více sebevědomí.

 

Co k tomu říci na závěr, kromě toho, že studovat můžete prezenčně, a to v Praze a Ostravě, nebo samostudiem online s možností online konzultací?

Snad už jen dodat, těšíme se na naše nové studenty a vzděláváme s láskou.

Ing. Eva Gmentová, LL.M., jednatel a majitel společnosti E.G.I. Education Grow Insurance, s.r.o.

_MG_2244

Další články k tématu

Psaní titulů za jménem a před jménem: který kam patří?

Psaní titulů za jménem a před jménem: který kam patří?

Psaní titulů patří k největším oříškům korespondence. Před, za, nebo raději vůbec nezmiňovat? A kde psát tečky a mezery? Nastudujte si, jak správně uvádět tituly a už nikdy v tom nebudete mít chaos. Navíc uděláte skvělý dojem při jakékoli korespondenci! Akademické tituly a jejich zkratky Než se pustíme do psaní správného pořadí, projdeme si jednotlivé zkratky …

Studium MBA je vstupenkou do světa lepšího výdělku

Studium MBA je vstupenkou do světa lepšího výdělku

Proč studovat MBA? Pro kariérní úspěch dnes již nestačí vystudovat vysokou školu. Je to tvrdé poznání, ale pokud v dobách (naštěstí) dávno minulých platilo, že vysokoškolský diplom zajišťoval člověku „teplé“ místo po celý život, dnes už to neplatí. Nejprve to byli zahraniční zaměstnavatelé, kteří začali při náboru kvalifikovaných pracovních sil preferovat zaměstnance, kteří vystudovali program MBA. …

Ženy v IT či MBA studiu? Dnešní doba je podporuje

Ženy v IT či MBA studiu? Dnešní doba je podporuje

Na mezinárodní den žen proběhla na pražské Náplavce výstava s názvem ŽENY MOHOU… Vzděláním k nezávislost, která ukazuje střípky ze života Elišky Krásnohorské, nejvýraznější bojovnice za rovnoprávné vzdělávání dívek. Dnes je již díky bohu normální, že ženy studují vysokou školu. Bohužel však stále přetrvává, že mají horší pozici na trhu práce prorazit na vedoucích pozicích či v …