Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

26. 1. 2012 | PR články

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů otevírá každým rokem široké spektrum bakalářských (absolvent získá titul Bc.) i magisterských (absolvent získá titul Ing.) studijních programů a oborů. Studium na fakultě vychází z dlouholeté tradice vysokého učení a v současnosti uplatňuje moderní metody výuky jak v klasických zemědělských oborech, tak v oborech orientovaných na problematiku zpracování, kvality a ekonomiky produkce potravin a ostatních surovin, využití odpadů, péči o krajinu a životní prostředí, organizaci rozvoje a revitalizace venkova. Významně se rozvíjejí možnosti studia chovu zájmových a exotických zvířat.

Fakulta sídlí v krásném uzavřeném areálu s rozsáhlými parkovými úpravami 10 minut hromadnou dopravou od stanice metra Dejvická a 20 minut od centra Prahy. V univerzitním areálu najdou studenti jak moderní přednáškové síně, laboratoře, počítačové učebny, studijní a informační centrum s rozsáhlou knihovnou a studovnami, demonstrační a experimentální pracoviště, tak mensu, koleje, sportovní areál včetně plaveckého bazénu a jezdeckého oddílu a také studentské kluby.

Fakulta otevírá nové atraktivní studijní obory. Velký zájem je především o bakalářské studijní obory zaměřené na chov zájmových a exotických zvířat – Speciální chovy, Kynologie, Chov koní, podobně o obor Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty. Zájem je také o obory zaměřené na zahradnické specializace jako Zahradnictví, Zahradní a krajinářské úpravy, obory zaměřené na výživu člověka (Výživa a potraviny a Kvalita potravin), i obor Ekologické zemědělství. Ke každému oboru fakulta vytváří odpovídající podmínky, a to jak výběrem kvalifikovaných pedagogů a zkušených odborníků, tak využíváním vlastního experimentálního zázemí (Centrum pro výzkum chování psů, Dendrologický park, Demonstrační a experimentální pracoviště – stáj, pole, moderní skleníky aj.).

Fakulta také nabízí bakalářské obory vyučované v anglickém jazyce – Sustainable Use of Nature Resources a Agriculture and Food.

Svým zaměřením se fakulta řadí k předním evropským institucím, je členem prestižní organizace ELLS (Euroleague for Life Science), která sdružuje sedm evropských univerzit, spolupracujích v oborech managementu potravinových a přírodních zdrojů, zemědělských a lesnických věd, veterinárních, environmentálních a věd o životě. Studentům se tak nabízí široká paleta zahraničních výměnných a studijních pobytů.

D n y o t e v ř e n ý c h d v e ř í
Dny otevřených dveří FAPPZ proběhnou 20. 1. – 21. 1. 2012. Proděkani a studijní referentky Vám přehledně představí možnosti studia na fakultě a zároveň odpoví na všechny Vaše dotazy a připomínky.

T e r m í n o d e v z d á n í p ř i h l á š e k k e s t u d i u – 31. 3. 2012
Přihláška u naleznete zde. Poplatek za 1 přihlášku činí 550,– Kč.

P ř i j í m a c í ř í z e n í
Kontrola znalostí probíhá formou písemného testu (biologie nebo biologie a chemie podle zvoleného studijního oboru). Je zohledňován výsledek maturitní zkoušky (viz stanovená kritéria). V roce 2012 se přijímací řízení do bakalářských oborů uskuteční v termínu 19. – 22. 6. V zimním období fakulta pořádá přípravný kurz středoškolské biologie a chemie. V případě dalších dotazů neváhejte kdykoliv kontaktovat naše studijní oddělení. Kontakty naleznete zde.

Den otevřených dveří proběhl na konci ledna.

Nabízíme víc
U nás nejste pouze číslem
Nabízíme individuální přístup ke studentovi

Studium Na fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů je zaveden kompletní třístupňový vzdělávací systém umožňující prostupnost a návaznost studia v rámci univerzit nejen v České republice, ale i v celé Evropské Unii. Absolventi středních škol jsou přijímáni do tříletých bakalářských studijních programů a po jejich absolvování mohou pokračovat v dvouletých navazujících programech magisterských. Náročnost studovaných předmětů i celého studijního programu je ohodnocena kredity (ECTS), které umožní porovnat obtížnost studia a současně realizovat mobility studentů během jejich studia. Bakalářské i magisterské studium je zakončeno státní závěrečnou zkouškou, při které student před komisí obhajuje svoji práci (bakalářskou, diplomovou) a skládá zkoušky z komplexních předmětů. Absolventi bakalářských oborů obdrží titul bakalář (Bc.), magisterských pak inženýr (Ing.).

Seznam studijních oborů bakalářského i magisterského studia.

Fota areálu

přednáškové síně

laboratoře

počítačové učebny, studijní a informační centrum s rozsáhlou knihovnou a studovnami  

sportovní areál

jezdeckého oddílu  

Speciální chovy, Kynologie, Chov koní, Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty, Zahradnictví, Zahradní a krajinářské úpravy, Výživa a potraviny, Kvalita potravin, Ekologické zemědělství
Informace o studiu – brožura

Zoorehabilitace

Centrum pro výzkum chování psů

Dendrologický park

Demonstrační a experimentální pracoviště – stáj, pole, moderní skleníky  

Přípravný kurz středoškolské biologie a chemie Pro zájemce je v letním semestru organizován přípravný kurz středoškolské biologie a chemie. Kurz je realizován v 5 výukových dnech (soboty 4. 2., 7. 4., 28. 4., 19. 5., 26. 5. 2012). Cena kurzu je 1500 Kč, cena za jeden předmět 900 Kč, cena za jednotlivou konzultaci předmětu je 200 Kč (platba pouze na místě). Bližší informace – studijní oddělení tel. 224384668. Přih­lášky do přípravného kurzu je třeba podat do 27. 1. 2012. Tématické celky pro tvorbu otázek k přijímacím zkouškám do navazujícího magisterského studia. K přípravě na přijímací zkoušky lze využít publikace: Modelové otázky pro přijímací zkoušky z chemie na FAPPZ ČZU (cena 80 Kč), Modelové otázky pro přijímací zkoušky z biologie na FAPPZ ČZU (cena 70 Kč), které je možno získat na studijním oddělení FAPPZ (č. dv. 112).