Absolventi Fakulty stavební ČVUT mají uplatnění v oboru jisté

5. 12. 2023 | PR články

Fakulta stavební ČVUTProjektant, statik, rozpočtář, architekt, geotechnik, urbanista, vodohospodář, požární specialista, ekolog, krajinný inženýr, vedoucí jevištního provozu, projektový manažer, ekonom projektu, stavbyvedoucí, technolog, koordinátor BOZP, facility manažer, tvůrce audiovizuálních děl, koordinátor BIM, specialista na technické zařízení budov… a mnoho dalších profesí.

Studium na Fakultě stavební ČVUT v Praze umožňuje uplatnit se v mnoha oborech a specializacích napříč širokým spektrem firem i státní správy. Velký zájem je nejen o absolventy, ale praxe nabízí i řadu možností studentům – ať už se jedná o exkurze, stáže, trainee programy, či o témata a spolupráce na bakalářských a diplomových pracích a dalších projektech.

Uchazeči o studium si mohou vybírat ze sedmi bakalářských studijních programů – Stavebního inženýrství, Managementu a ekonomiky ve stavebnictví, Stavitelství, Architektury a stavitelství, Geodézia a kartografie, Scénických technologií a Civil Engineeringu, který je vyučován v angličtině. U Stavebního inženýrství si studenti svoji specializaci volí až na konci druhého ročníku, když se v průběhu první dvou let studia podrobně seznámí s možnostmi jednotlivých specializací a mohou se tak následně kvalifikovaně rozhodnout, čemu se chějí dále profesně věnovat.

Fakulta stavební ČVUT

Pro středoškoláky rozhodující se o studiu je připravena řada možností, jak se seznámit s Fakultou stavební ČVUT a její výukou. Kromě dnů otevřených dveří, které se konají dvakrát ročně, se mohou studenti ze třetích a čtvrtých ročníků středních škol zúčastnit třídenní stáže, kdy spolu se studentem fakulty navštěvují výuku studijního programu, který je zajímá. Tyto stáže probíhají pravidelně na jaře a na podzim. Další možností jsou individuální exkurze středoškolských tříd na fakultě, nebo naopak návštěva studentů fakulty na střední škole. Další příležitostí seznámit se jak se studijními programy fakulty, tak s jejími unikátními prostory, představuje virtuální prohlídka na webu stavarna.online. Zájemci si zde mohou „projít“ buď přímo studijní program, který je zajímá, nebo se seznámit se všemi možnostmi studia.

Uchazeči o studium tak mají na Fakultě stavební ČVUT řadu příležitostí, jak si správně vybrat zaměření svého studia, studenti fakulty pak široké možnosti, jak se profilovat a specializovat. Zárukou po absolvování studia na ČVUT je jistota uplatnění v oboru na zajímavých pozicích.

Fakulta stavební ČVUT

Více informací na fsv.cvut.cz a stavarna.online.

Další články k tématu

Na Fakultě elektrotechnické ČVUT můžete studovat špičkovou elektrotechniku a informatiku

Na Fakultě elektrotechnické ČVUT můžete studovat špičkovou elektrotechniku a informatiku

Podle prestižního mezinárodního žebříčku QS Ranking je elektrotechnika na ČVUT dlouhodobě hodnocena jako nejlepší v České republice. A těší nás, že v loňském žebříčku se dostala na první místo i naše informatika, říká v rozhovoru děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT prof. Petr Páta.   1. Elektrotechniku a informatiku lze studovat na řadě fakult. Co oproti nim …

Studium u nás na FBMI ČVUT dává smysl

Studium u nás na FBMI ČVUT dává smysl

Biomedicínské inženýrství 21. století je jedním z nejperspektivnějších vědních oborů současnosti. O biomedicínské techniky a inženýry je v dnešní době velký zájem jak ve zdravotnictví, tak ve firmách, či ve výzkumných pracovištích. Pokud vás láká práce s nejmodernějšími zdravotnickými přístroji, pak je studium biomedicínské techniky a biomedicínského inženýrství na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT pro vás skvělou volbou. Třetinu …