Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

28. 10. 2022 | PR články

NEWTON Angel FundMáte to promyšlené. Jste přesvědčeni o tom, že právě tohle na trhu chybí. Víte, co udělat, abyste to prodali. V hlavě vám zkrátka vyrostl byznys projekt, který by si zasloužil rozjet, ale nemáte dostatečný vstupní kapitál. Než začnete přemýšlet nad podnikatelským úvěrem, který je drahý a náročný na správu, poohlédněte se po investičním fondu.

Existují totiž fondy, které se přímo specializují na menší, začínající projekty. Takovým fondem je NEWTON University Angel Fund, který stojí na myšlence andělského investora. Vznikl jako podpora pro podnikavé studenty a nyní se otevřel i veřejnosti. Pořádá pravidelný Decision Day, během něhož můžete před odbornou komisí prezentovat svůj byznys nápad. Pokud investory zaujmete, NUAF otevře svou kasu právě pro vás.

Newton University

Získáte atraktivní částku a mentoring do začátku

Specifikum tohoto fondu je, že investuje nižší částky, konkrétně do 300 tisíc. Nefunguje tedy jako investoři, kteří investují miliony s cílem ukrojit si kus trhu, a pak jen čekají na zúčtování. Fond rozloží investice do více menších projektů, které si vzájemně nekonkurují. Poté, co zainvestují, se budou snažit z projektu co nejrychleji vystoupit.  „Nebudeme v byznysu  5–7 let, než se z něj stane jednorožec. Jakmile do firmy vstoupíme, pomůžeme jí s počátečním růstem, a co nejdříve z ní zase vystoupíme s úvodní investicí. Pak ji odprodáme dalšímu investorovi nebo samotnému zakladateli, pokud bude firma úspěšná,“ vysvětluje  spoluzakladatel fondu Michal Tesař.

Dostanete zkrátka takovou injekci, která vám pomůže s nastartováním byznysu. Oba zainvestované projekty ji využili zejména k marketingu. „Marketing nám spolykal velkou část prostředků,“ shodují se Petr Kamenčák a Vojtěch Šobek z projektu bezdrátových designových nabíječek Basefound. Druhý projekt, eshop AntsPark, plánuje využít peníze taktéž na marketing, a to zejména na sociálních sítích. Formikária, mravenčí kolonie, které si lidé pořizují jako domácí mazlíčky, rezonují právě tam, zejména na TikToku, kde je aktivní i samotný AntsPark. Kromě peněz všichni mladí podnikatelé získali další bonus a sice mentora. Díky napojení na NEWTON University je NUAF schopný zařídit úspěšné podnikatele na konzultaci. Po celou dobu je jim k dispozici tým, na který se mohou obrátit s problémem v rámci svého podnikání.

 A co doporučuje spoluzakladatel a úspěšný investor Michal Tesař, než se přihlásíte?  „Měli byste si hlavně ověřit, jestli je váš nápad skutečně reálný. Jestli není podobných firem na trhu už moc, nebo jestli ho zákazníci skutečně chtějí. Což není o obrovských marketingových studiích nebo výzkumech, ale je nutné podrobně analyzovat konkurenci.“

NEWTON Angel Fund

Studenti, kteří jsou součástí týmu NUAF, mají jedinečnou příležitost nahlédnout za oponu investování.

Investice do začínajících projektů je výhodná pro obě strany

I přestože je investování do začínajících projektů riskantní, má smysl a je v podstatě výhodné pro obě strany.  A to v dnešní turbulentní době, kdy trh utrpěl velké rány. I kvůli začínající recesi, se totiž centrální bankéři snaží zvyšováním základních úrokových sazeb zamezit inflaci, ale to přináší do značné míry zpomalení ekonomiky. S těmito vyhlídkami mnoho investorů hledá způsoby, jak diverzifikovat svá portfolia. Jedním ze způsobu, jak rozložit své portfolio,  je investovat do začínající firmy.  A pro začínající firmy je zároveň tohle šance, jak se dostat k penězům. „Investor musí volit firmy s potenciálem. Vybrat si například firmy ze zajímavých sektorů, které budou na dnešní době profitovat. Trh se na dně hospodářského cyklu vždy vyčistí a začnou vznikat nové a zajímavé firmy. Právě taková společnost může investorovi nabídnout zajímavý výnos a rychlejší zotavení z dnešních tržních propadů,“  líčí Milan Doležal, jeden z členů, který působí v investičním fondu NUAF.

 V rámci listopadového Decision Day má fond ambici zafinancovat  až 8 projektů, takže pokudu komisi přesvědčíte, že jste to právě vy, kdo má dostat peníze, investice může být vaše.

Máte byznys plán? Přihlaste se na Decision Day , získejte investici a převraťte svůj život naruby. Uzávěrka přihlášek je 4. listopadu 2022. Den D se pak koná 16. listopadu.

Další články k tématu

Unicorn University je škola, kde máte vyučující na své straně

Unicorn University je škola, kde máte vyučující na své straně

Škola, která se svým přístupem ke studentům vymyká většině vysokých škol. To je soukromá vysoká škola Unicorn University. Pokud se zajímáte o IT, business či datovou analýzu a hledáte vhodnou vysokou školu, zbystřete. Už jste slyšeli o Unicorn University? Tato soukromá vysoká škola byla založena v roce 2007 pod hlavičkou tuzemské softwarové společnosti Unicorn, která …