Z VŠHE a VŠMVV se stává University College Prague

11. 1. 2023 | PR články

 University College PragueDvě soukromé vysoké školy s více než 20letou tradicí se sloučily a vytvořily spolu University College Prague (UCP). Toto spojení přináší mnoho pozitiv nejen pro stávající studenty, ale i pro budoucí uchazeče o studium.

„Spojení Vysoké školy hotelové a ekonomické (VŠHE) a Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů (VŠMVV) vnímám jako logické vyústění, protože tyto dvě instituce spolupracovaly již delší dobu,“ říká rektor University College Prague, Ing. Martin Petříček, Ph.D. a dodává: „Všechny akreditované studijní programy z VŠHE a VŠMVV lze i nadále studovat na University College Prague, díky čemuž si budou moci i noví zájemci o studium vybírat z celé řady ekonomicky, politicky a humanitně zaměřených oborů.“

Vedení University College Prague se rozhodlo také zachovat všechna studijní střediska. V této návaznosti bude nadále v Praze probíhat výuka mezinárodních vztahů a diplomacie, managementu a marketingu či účetnictví v budově školy na Smíchově, zatímco specializace se zaměřením na hotelnictví, cestovní ruch a marketing ve službách se budou vyučovat v další budově školy v Praze – Troji. Na studijních střediscích ve Znojmě a v Bratislavě zůstává nabídka studijních programů nezměněna.

Velkou výhodou tohoto sloučení je, že se rozšířila nabídka praxí a stáží u našich partnerů, díky čemuž budou mít studenti UCP více možností aplikovat teorii do praxe již během studia a také začít budovat své úspěšné pracovní kariéry. Kromě toho se studenti ze všech studijních pracovišť budou moci zapojit i do několika unikátních projektů jako Projekt Ambasáda, Projekt Bezpečnost či Studentská marketingová agentura.

„Cílem University College Prague je pokračovat ve zvyšování kvality výuky, užší spolupráce s firmami a postupně se tak přibližovat k elitním světovým vysokým školám,“ vysvětluje generální ředitel UCP a absolvent Cambridge University Dávid Melas, MPhil. „Z tohoto důvodu budeme i nadále implementovat inovativní učební metody a postupy přímo do výuky, abychom podpořili rozvoj kritického myšlení u všech našich studentů a snížili tak potřebu memorovat nepotřebné poučky,“ uzavírá Dávid Melas, MPhil.

 

 

Další články k tématu

Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

Máte to promyšlené. Jste přesvědčeni o tom, že právě tohle na trhu chybí. Víte, co udělat, abyste to prodali. V hlavě vám zkrátka vyrostl byznys projekt, který by si zasloužil rozjet, ale nemáte dostatečný vstupní kapitál. Než začnete přemýšlet nad podnikatelským úvěrem, který je drahý a náročný na správu, poohlédněte se po investičním fondu. Existují …