Víš jak na fyziku? Mrkni na Vimproc.cz a poznej fyzikální jevy pomocí pokusů. Natoč vlastní video a vyhraj tablet!

25. 11. 2013 | PR články

Fyzika je zábava. Nevěříš? Zkoukni pár videí na Vimproc.cz a změníš názor! Když navíc natočíš vlastní experiment anebo svými slovy vysvětlíš nějaký fyzikální jev, můžeš vyhrát super ceny. Nejlepší pokusy vybere veřejnost online hlasováním, současně se vyhlásí cena odborné poroty.

Odměnou nejlepším budou tablety, exkurze v elektrárnách a vstupenky do center vědy. S natáčením videa ti můžou pomoct dva kamarádi nebo učitelé.

Když si navíc vybereš téma, ke kterému zatím nikdo žádný pokus nenatočil, dostaneš citronové hodiny. Kyselina citronová je skvělý elektrolyt a klíďo nahradí baterie. Takže jestli tě zajímá, kolik energie vyrobí citron, není nic lehčího, než se pustit do natáčení. Rady, jak na to, najdeš tady.

Nezapomeň, že když natočíš pokus anebo vysvětlíš něco, co tě zajímá, pomůžeš ostatním třeba při opakování na písemku. Znáš lepší způsob, jak se stát hvězdou? Své nahrávky vkládej konce ledna 2014.

Nebo máš s fyzikou problém? Mrkni alespoň na pět videí a vsaď se, že tě začne bavit. Dej hlas fyzikálním nadšencům, lajkni bezva experiment a překvap svoji učitelku.

www.vimproc.cz