Unicorn University očima absolventa

10. 5. 2021 | PR články

Unicorn University očima absolventa„Za celou dobu studia jsem nikdy neměl strach zeptat se na cokoliv“

Existuje mnoho možností, jak si vybrat školu. Nejvíce vám však řeknou sami absolventi.

Víte, čemu se v budoucnu věnovat? Výborně! Polovinu cesty máte za sebou. Teď ještě vybrat, na kterou školu se přihlásit. Můžete si zjistit míru uplatnění nebo si proklepnout pedagogy. Nejvíce o škole vám však řeknou její absolventi. Přinášíme vám příběh jednoho z nich.

Unicorn University je soukromá vysoká škola, která v Česku funguje už od roku 2007. Od té doby vychovala spoustu expertů, kteří pracují nejen v IT či marketingu, ale mnoho z nich dokonce rozjelo vlastní podnikání. Vybrat si můžete z bakalářských programů Softwarový vývoj nebo Business Management a z magisterských programů Softwarové inženýrství a big data nebo Aplikovaná ekonomie a analýza dat. Navíc se můžete zapojit do Double Degree programu, který souvisí se studiem v zahraničí.

Důvodů, proč studovat právě na Unicorn University, je mnoho. Jednak máte jistotu, že vás budou učit opravdoví odborníci, kteří nemají své znalosti jen teoretické, ale vychází z jejich osobní praxe. A navíc si škola zakládá na osobním přístupu.

Workshopy a projektová výuka

To byl také jeden z hlavních důvodů, proč si ji vybral Marek Vamberský, který vystudoval obor Ekonomika a management. „Hledal jsem vysokou školu s příjímacím řízením ve formě pohovoru. Jsem typ studenta, který potřebuje komunikovat a diskutovat o probírané látce. To si na veřejné vysoké škole na přednáškách a seminářích s desítkami až stovkami účastníků neumím představit,“ popisuje.

Unicorn University očima absolventa diplom

Naráží na to, že studium na Unicorn University často probíhá v rámci workshopů nebo formou projektové výuky, která je vždy zaměřena na skutečný problém. „My vlastně simulujeme způsob, jakým by to dělali v reálném světě,“ vysvětluje Marek Beránek, ředitel Unicorn University. S tím Marek Vamberský souhlasí a dodává: „Většina předmětů je založena na týmových projektech a budování týmového ducha ve studentech, což je důležitá vlastnost i pro většinu budoucích zaměstnání.“

Spojení s prosperující firmou dává více možností

Kvituje také to, jakým způsobem se škola staví ke studentům. „Unicorn University se může opravdu pyšnit osobním přístupem. Za celou dobu studia jsem nikdy neměl strach zeptat se na cokoliv.  Pedagogové i personál jsou velmi komunikativní a ochotní o věcech diskutovat,“ říká. Vyzdvihuje také dostupnost online materiálů v jednoduchém a přehledném informačním systému, díky němuž je možné studovat opravdu kdekoliv.

Největší plus však vidí v tom, že škola je spojená s prosperující firmou, která si vybudovala jméno nejen v tuzemsku, ale také v Evropě. Unicorn University totiž vznikla pod záštitou softwarové firmy Unicorn, která na trhu funguje už od roku 1990 a patří mezi špičku. „Software je něco jako noty, platí po celém světě. Snažíme se, aby uplatnění lidí v oblasti softwaru bylo celosvětové.“ říká Vladimír Kovář, zakladatel společnosti Unicorn.

Praxe jako možnost, jak získat uplatnění

Ředitel školy Marek Beránek doplňuje, že studenti si práci v Unicornu mohou vyzkoušet i v rámci povinných školních praxí. „Máme spoustu partnerských firem, kde si studenti mohou zapsat praxi. Patří mezi ně například Microsoft, Allianz, KPMG nebo právě Unicorn.“

Unicorn University očima absolventa 3

Toho využil i Marek Vamberský, který si díky praxi našel uplatnění ještě při studiu a momentálně je tři roky zaměstnaný jako HR Marketing Specialist v jednotce Unicorn People Hubs. „Nemohu být spokojenější,“ pochvaluje si. Zároveň přiznává, že zprvu bylo jeho zaměření trochu odlišné, protože původně měl v plánu věnovat se produkci. „Lektoři jsou na Unicorn University opravdu ochotní. Vyučující marketingu mi pomohla najít bezplatnou stáž v jedné agentuře, ale po pár měsících jsem zjistil, že to není pro mě a že se mi více líbí marketing uvnitř firmy,“ popisuje. Proto se obrátil na náboráře Deckard & Penfield, kteří dodávají IT specialisty právě pro společnost Unicorn. Ti mu našli místo v marketingu uvnitř Unicornu, a Marek tak mohl své zaměření změnit.

Po praxi začal pracovat na poloviční úvazek a vzpomíná, že ve škole i v práci se mu snažili vyjít vstříc tak, aby vše bez problémů stíhal. „Ve škole měli pochopení. Díky tomu jsem zvládl vystudovat bez problémů,“ uzavírá Vamberský.