Přátelská Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická TUL

24. 4. 2023

Do 30. dubna si můžete podat přihlášku na největší fakultu Technické univerzity v Liberci, Fakultu přírodovědně-humanitní a pedagogickou (FP TUL). Nabízí celou řadu učitelských i neučitelských studijních programů, a to v přátelském, neanonymním prostředí.

IMG_5139

Co můžete studovat na FP TUL

Pokud se chcete stát učitelem 21. století, můžete si vybrat z nabídky kombinovaných programů se zaměřením na vzdělávání. Ty vám umožní získat nezbytné znalosti a dovednosti, které budete potřebovat pro úspěšnou kariéru v oblasti vzdělávání, v rámci volitelných předmětů se navíc naučíte využívat moderní technologie ve výuce a také se seznámíte s novými výukovými metodami, které reflektují současnou moderní společnost.

Kromě pedagogických oborů nabízí Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická TUL i další humanitní a přírodovědní oborů, například matematiku, historii, bioinženýrství, sport, českou filologii nebo sociální práce. Jistě tu najdete ten správný studijní program pro své zájmy a cíle.

Student life na FP TUL

FP TUL nabízí nejen kvalitní vzdělání, ale samozřejmě také možnost stravování ve školní menze v univerzitním kampusu a ubytování na vyhlášených kolejích Harcov s parádním výhledem na Ještěd, obzvlášť ze střešních teras.

V blízkosti univerzity také najdete hromadu možností pro sportovní a kulturní vyžití. Liberec je moderní město, kde se vždy najde něco zajímavého k vidění a prožití a městskou dopravou dojedete až na sjezdovku. Skvělá je i místní kávová a gastro kultura s řadou oceňovaných podniků. A pokud máte rádi přírodu, tak si jistě zamilujete blízké Jizerské hory, které lákají k výletům i zimním sportům.

Nebojíme se moderních technologií. Tento článek nám pomohla napsat umělá inteligence Chat GPT.

 

Další články k tématu

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více