Běžná vysoká škola z vás manažera neudělá, studium MBA ano

26. 2. 2022 | PR články

studium CEMIMáte pocit, že i po studiu vysoké školy si stále nejste na manažerské pozici zcela jisti? Je to možné, protože běžná vysoká škola z vás dobrého manažera neudělá. Předá vám sice odborné znalosti, ale většinou ne manažerské. Tím správným řešením, jak si rozšířit obzory a naučit se manažerské dovednosti, je MBA studium – ukážeme vám proč.

Jak poznáte dobrého manažera?

Zvládat skvěle manažerské řízení je nezbytné nejen pro celou firmu, ale i větší pracovní týmy. Jako dobrý manažer byste neměli jen hlídat termíny a dohlížet na zaměstnance – právě naopak. Měli byste budovat kulturu založenou na důvěře. Stejně tak nejde vnímat tým pouze jako celek, ale musíte znát i jednotlivce a snažit se je rozvíjet, posouvat dál. Motivovat je podávat ještě lepší výkony.

Zároveň byste měli mít dobré analytické schopnosti, dávku empatie, měli byste umět dobře zvládat stres, skvěle komunikovat a podobně. Nebojte se, jen málokdo se jako dobrý manažer narodí. Důležité je, že všechny tyto dovednosti se dají naučit, ovšem většinou ne na běžné vysoké škole, která z vás vychovává odborníka. Poohlédněte se po oborech MBA na CEMI, které vzájemně rozvíjí odborné a manažerské znalosti.

Titul MBA je zaměřený především na praxi

Hlavní rozdíl mezi vysokou školou a MBA studiem poznáte hned. Výhodou MBA studia je bezesporu právě důkladná provázanost s praxí. Lektoři mají často svůj vlastní byznys a jsou každý den ve střetu s realitou. Navíc můžete v rámci úkolů a studentských prací řešit oblasti svého podnikání – MBA studium je tak zaměřeno na praxi a přizpůsobeno vašim potřebám. Kromě toho vás ale učí, jak vést tým, jak být dobrým manažerem.

Manažerské dovednosti a znalosti

Studium MBA je samozřejmě ve velké míře také zaměřeno na manažerské dovednosti. Ne však na úkor odborných znalostí, bez kterých se neobejdete. Jde o prověřený model, který rovnoměrně rozvíjí oba pilíře, na kterých vaše kariéra stojí. Velkou výhodou je, že lektoři jsou sami manažery, často s desítkami let zkušeností. Jedná se o opravdové špičky ve svém oboru, které vám rozhodně mají co předat.

Vybírat si můžete z různých MBA oborů. Některé jsou více zaměřené na praxi v konkrétním oboru, jiné jsou spíše všeobecné. V každém případě je ale kladen velký důraz na management. Dalo by se říct, že cílem MBA programu je udělat z vás dobrého manažera právě v dané oblasti vaší kariéry. Vyberte si ze 14 MBA studijních oborů. Uvidíte, že to bude jedna z vašich nejlepších investic.

Potvrzuje to i 95 % absolventů, kteří považují MBA studium za efektivní formu studia při zaměstnání a doporučili by ho.

Kvalitní on-line výuka a neuvěřitelná flexibilita

Chápeme, že jako manažeři a podnikatelé nemáte volného času na rozdávání. Proto je na institutu CEMI možné všechny obory studovat on-line, studenti to považují za jednu z největších předností, protože nejčastěji studují při práci. Velmi dobře hodnotí také kvalitu on-line podkladů, a moderní e-learningový systém.

Výhodou takového systému studia je mimo jiné i to, že nemáte přesně danou dobu, kdy musíte být na přednášce. Jednoduše si studijní materiály otevřete kdykoli to bude vyhovovat právě vám. Taková zdánlivá maličkost vám neuvěřitelně zpříjemní a zjednoduší celé MBA studium. Podívejte se sami, jak studenti hodnotí časovou náročnost a obsah MBA studia na CEMI.

Získáte znalosti i konkurenční výhodu

Aktuální podíl vysokoškoláků v České republice je podle Českého statistického úřadu okolo 25 % a stále roste. Ovšem jen zlomek z nich má titul MBA – Master of Business Administration. Právě tento titul získáte po absolvování MBA studia. Nejen, že získáte předpoklady být dobrým manažerem a celkově si rozšíříte své znalosti a obzory, ale navíc budete mít velkou konkurenční výhodu na trhu práce.

Další články k tématu

Studium MBA je vstupenkou do světa lepšího výdělku

Studium MBA je vstupenkou do světa lepšího výdělku

Proč studovat MBA? Pro kariérní úspěch dnes již nestačí vystudovat vysokou školu. Je to tvrdé poznání, ale pokud v dobách (naštěstí) dávno minulých platilo, že vysokoškolský diplom zajišťoval člověku „teplé“ místo po celý život, dnes už to neplatí. Nejprve to byli zahraniční zaměstnavatelé, kteří začali při náboru kvalifikovaných pracovních sil preferovat zaměstnance, kteří vystudovali program MBA. …