ZČU zve na Dny vědy a techniky v Plzni

9. 9. 2010 | Aktuality

Ve dnech 13. – 18. září 2010 se v Plzni koná již pátý ročník úspěšné akce Dny vědy a techniky. Tuto populárně-naučnou událost pořádá Západočeská univerzita v Plzni ve spolupráci se statutárním městem Plzeň. V průběhu let se akce z čistě technické rozšířila i do takových oblastí, jakými jsou design, přírodní vědy nebo zdravotnictví.

Program akce je rozdělen na dvě části. Od 13. do 16. 9. se mohou návštěvníci těšit na různé expozice, ukázky pokusů, předvádění moderní techniky v akci nebo na speciální přednášky a kurzy. Na tuto část je nutné se zdarma zaregistrovat na tomto odkazu. Ve dnech 17. a 18. 9. pak bude probíhat akce v samotném centru Plzně.

A jaká témata Dny vědy a techniky nabídnou? Těšit se můžete například na 3D kino, kosmickou stanici, programování robotů, formule, výrobu medaile s vlastním portrétem, ale i poradenství ohledně studia na vysoké škole. Podrobný program najdete na webu akce. Do 10. září se také mohou střední školy přihlásit do doprovodné soutěže.

Zdroj: tisková zpráva

Fotografie pochází ze 4. ročníku akce v roce 2009. Zdroj: Dny vědy a techniky.

Další články k tématu

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Počet mediků loni poprvé překonal počet studentů technických věd. Technické školy sice zaznamenávaly úbytek studentů stabilně během uplynulých deseti let, ale teprve v loňském roce jich bylo méně než studentů zdravotnických oborů. Před dvaceti lety přitom budoucích techniků na českých školách studovalo téměř třikrát víc než potenciálních zdravotníků, jak uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Ve srovnání …

Soutěž pro milovníky vesmíru: pojmenujte planetu!

Soutěž pro milovníky vesmíru: pojmenujte planetu!

Studenti, učitelé, amatérští astronomové nebo prostě jen nadšenci do vesmíru zbystřete! Až do 11. prosince máte možnost vybrat jméno dvacítce nově objevených exoplanet, tedy těch, které se nacházejí mimo Sluneční soustavu. Soutěž NameExoWorlds tentokrát hledá nejlepších jména pro planety ze soustav, které od července sleduje vesmírný teleskop Jamese Webba. „Vybrané systémy se nacházejí v různých oblastech …