Středoškoláci se zúčastní mezinárodní soutěže robotických vozítek

13. 1. 2020 | Aktuality

working-handmade-car-model-construction-electronic_1421-3747Plzeňský kraj a Západočeská univerzita v Plzni společně pořádají mezinárodní robotickou soutěž ROBO-VOZÍTKO PLZEŇ 2020.

Soutěžící dostanou za úkol zkonstruovat robotické vozítko, představit ho mezinárodní porotě v anglickém jazyce a projet s ním co nejrychleji vytyčenou dráhu. Každé vozítko musí navíc po dráze převést pohár vody, kterou nesmí rozlít.

Porota ocení ta vozítka, která po dráze přejedou nejrychleji a vylijí nejmenší množství vody. V kategorii designu se bude hodnotit originalita kapotáže vozítka, ochrana elektroniky před vodou nebo zajímavé osvětlení.

Vítězné týmy se mohou těšit na hodnotné ceny. Dostanou stavebnice Zonepi Raspberry, chytré náramky a bluetooth reproduktory.

Plzeňský kraj zastoupí dva týmy žáků z Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické, dva týmy žáků ze Středního odborného učiliště elektrotechnického a dva týmy žáků ze Střední průmyslové školy dopravní.

Soutěž proběhne od 14. do 16. ledna a zúčastní se jí dvoučlenné týmy studentů ve věku 17 až 21 let nejenom z České republiky, ale také ze Slovenska, Německa, Chorvatska a Číny. Kompletní program soutěže i s časovým harmonogramem naleznete na stránkách Západočeské univerzity.

Zdroj:

https://info.zcu.cz/clanek.jsp?id=2619