Unicorn University je škola, kde máte vyučující na své straně

2. 5. 2022 | PR články

Unicorn UniversityŠkola, která se svým přístupem ke studentům vymyká většině vysokých škol. To je soukromá vysoká škola Unicorn University.

Pokud se zajímáte o IT, business či datovou analýzu a hledáte vhodnou vysokou školu, zbystřete. Už jste slyšeli o Unicorn University? Tato soukromá vysoká škola byla založena v roce 2007 pod hlavičkou tuzemské softwarové společnosti Unicorn, která se řadí mezi špičky v oboru a softwarová řešení poskytuje po celém světě.

Díky tomuto spojení je také na univerzitě udržována firemní kultura, což je na akademické půdě opravdu nezvyklé. Co to znamená? „Ke studentům se snažíme přistupovat spíše jako ke spolupracovníkům. Mohou se na nás obracet opravdu s čímkoliv a my se vždy společně s nimi snažíme najít to nejlepší řešení. Na druhou stranu po nich vyžadujeme proaktivní přístup, zodpovědnost a chování, které je standardem ve firmách typu Unicorn,“ popisuje Jan Čadil, rektor Unicorn University.

Získáte řadu praktických dovedností

S tím souhlasí i Lucie Pražáková, studentka druhého ročníku magisterského programu Aplikovaná ekonomie a analýza dat. „Dříve jsem se zaměřovala na marketing, ale chtěla jsem obor, který mě bude posouvat. Tou dobou mě zajímala umělá inteligence, a právě proto jsem si zvolila Unicorn University, která tuto oblast pokrývá,“ vysvětluje důvod, proč si vybrala IT obor i přesto, že neměla žádný background.

Unicorn University

Kvituje především to, že jí škola praktickou výukou dala mnoho hard skills, ať už se jedná o znalost programovacího jazyka R, nebo schopnost efektivně pracovat s daty. Právě díky těmto zkušenostem získala místo na poloviční úvazek ve společnosti O2, kde pracuje jako Data Scientist. „Bez Unicorn University bych takové místo nikdy nedostala. Použila jsem vypracované školní seminárky jako vlastní portfolio a na základě toho mě přijali,“ říká studentka. I díky tomu může vědomosti, které se v hodinách naučila, okamžitě aplikovat do praxe.

Dalším velkým benefitem, který vypichuje, jsou kvalitní vyučující. Konkrétně zmiňuje například doktora Šafra, vyučujícího v předmětech datové analýzy. „Dokáže vás naučit, jak se učit a jak k dané tématice přistupovat. Právě díky jeho hodinám jsem získala spoustu znalostí z IT, protože zadává praktické úkoly,“ říká. Nejsou to však jen hodiny pana Šafra. „Učitelé jsou na vaší straně. Snaží se vám maximálně pomoci, a to i v případě vlastních projektů či podnikání,“ dodává.

Unicorn University se snaží vyjít studentům také maximálně vstříc při slaďování studia a jejich pracovních a rodinných časových možností. Proto nabízí rovněž programy ve formě studia při práci, a navíc jako první vysoká škola v České republice získala akreditaci plně online studia. „Naším cílem je být mezinárodní školou, kde budou studovat lidé z celého světa. Chceme všem umožnit vzdělávat se odkudkoliv a kdykoliv a jsem rád, že se nám tento cíl daří plnit,“ říká ředitel Marek Beránek.

Unicorn University

Zajímá vás, jak školu hodnotí další studenti a absolventi? František Raszyk se díky povinným praxím dostal do Microsoftu, své vysněné firmy. Vratislav Kalenda si díky Unicorn University založil vlastní společnost Applifting, která dnes čítá 130 zaměstnanců. Další reference studentů a absolventů naleznete zde.

Další články k tématu

Studovat Unicorn University můžete i z Austrálie

Studovat Unicorn University můžete i z Austrálie

Studovat českou vysokou školu z druhého konce světa? Na Unicorn University nic neobvyklého. Díky akreditovaným distančním programům realizovaným plně online můžete studovat skutečně odkudkoli. Být vysokou školou, která je dostupná odkudkoli. Takové je poslání Unicorn University, která umožňuje studium online, a to včetně přijímacího řízení a závěrečných zkoušek. „Tím se otevírá možnost studia třeba maminkám …

Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

Získejte investici a splňte si své byznys sny díky Decision Day

Máte to promyšlené. Jste přesvědčeni o tom, že právě tohle na trhu chybí. Víte, co udělat, abyste to prodali. V hlavě vám zkrátka vyrostl byznys projekt, který by si zasloužil rozjet, ale nemáte dostatečný vstupní kapitál. Než začnete přemýšlet nad podnikatelským úvěrem, který je drahý a náročný na správu, poohlédněte se po investičním fondu. Existují …