Na Unicorn vysoká škola je možné studovat plně online odkudkoliv, i v angličtině

28. 3. 2023 | PR články

UUN_pribehy studentu_finalUnicorn Vysoká škola vzdělává lidi v oblasti IT a businessu už od roku 2007. Vychovala celou řadu odborníků, kteří se dokážou uplatnit jak v Česku, tak v zahraničí. Jedním z nich je i Jakub Rykr Šindelář, který vystudoval program Business Management. Jak na studium vzpomíná a jak moc se Unicorn Vysoká škola změnila?

Jakub Rykr Šindelář patří mezi první absolventy v bakalářském programu Business Management. Na Unicorn Vysokou školu nastoupil v roce 2007, tedy v době, kdy vznikla. „Znal jsem firmu Unicorn a líbilo se mi, jakým způsobem se prezentuje. Unicorn Vysoká škola mi přišla velmi pokroková už jen tím propojením se samotným Unicornem. To mě velmi lákalo,“ vzpomíná.

Svého rozhodnutí nikdy nelitoval a jeho prvotní dojmy se mu rychle potvrdily. „Hodně škol slibuje spojení teorie s praxí, ale až tady jsem měl pocit, že tomu tak opravdu je,“ říká. Studium totiž probíhá nejen formou klasických přednášek, ale i v rámci workshopů a hackathonů.

„Zhruba jednou za semestr jsme měli dvoudenní workshop v hotelu v Hřebečníkách, kde společnost Unicorn pořádá firemní vzdělávací a školicí aktivity. Tam jsme pracovali na konkrétním zadání. V rámci týmů jsme např. museli sestavit marketingovou strategii, business plán, způsob financování nebo obchodní model produktu či společnosti. Celý tento set jsme poslední den prezentovali před vyučujícími a lidmi z Unicornu nebo jinými externisty z partnerských společností,“ popisuje Jakub.

Aplikovat teorii do praxe

Studenti si tak mohli vyzkoušet různé role od projektového manažera až po finančního analytika a osvojit si práci v týmu. „Velmi rád na to vzpomínám, protože jsem měl možnost teorii aplikovat do praxe. Naučil jsem se problém uchopit jako celek, postupně ho analyzovat, rozdělit na dílčí úkoly, a hlavně vím, jak pracovat v týmu,“ říká Jakub.

Projektová výuka má však ještě jednu velkou výhodu – odstranění anonymity. „Všichni jsme se znali a měli jsme výborné vztahy s přednášejícími. Nebyli to pouze typičtí akademičtí profesoři, ale také lidé z praxe. Výuka tak často připomínala spíše firemní meeting, protože jsme hodně diskutovali,“ vzpomíná absolvent.

Během svého studia Jakub také využil toho, že je škola propojená s IT firmou Unicorn, ve které si našel brigádu. Není tedy překvapením, že po ukončení studia začal v Unicornu pracovat jako projektový koordinátor. Po čtyřech letech si na nějakou dobu odskočil do oboru gastro a hotelnictví a vedl hotel v Orlických horách.

Studium online je obrovská přidaná hodnota

Zlomový pro něj byl červen 2022, kdy se na Unicorn Vysokou školu opět vrátil, tentokrát však v úplně jiné roli – Operations Manager. Dnes má na starosti veškeré zdroje od lidí přes majetek až po finance, a to nejen pro Unicorn Vysokou školu, ale i pro nakladatelství Unicorn Publishing a Unicorn Top Gun Academy, což je interní vzdělávací systém pro spolupracovníky Unicornu. „Pracovní nabídka od alma mater se prostě neodmítá,“ směje se.

Jak se tedy Unicorn Vysoká škola za více než 12 let změnila? „S čistým svědomím můžu říct, že přístup se nezměnil. Máme stále skvělé přednášející a maximálně propojujeme praxi s teorií,“ říká. V čem ale vidí největší plus, je možnost studovat plně online. „Trh je hladový po vývojářích a dobrých manažerech. Možnost studovat tyto obory plně online bez toho, abyste jedinkrát navštívili školu, je v dnešním digitálním světě obrovská přidaná hodnota.“

Unicorn Vysoká škola nabízí hned dva bakalářské online programy: Softwarový vývoj a Business Management. V Česku se jedná o vůbec první vysokou školu, která něco takového umožňuje. Otevírá tak možnost studia třeba pro maminky na mateřské dovolené nebo Čechům žijícím v zahraničí. Své o tom ví i Ivana Jones, která Unicorn Vysokou školu studuje až z daleké Austrálie.

Další články k tématu

Studovat Unicorn University můžete i z Austrálie

Studovat Unicorn University můžete i z Austrálie

Studovat českou vysokou školu z druhého konce světa? Na Unicorn University nic neobvyklého. Díky akreditovaným distančním programům realizovaným plně online můžete studovat skutečně odkudkoli. Být vysokou školou, která je dostupná odkudkoli. Takové je poslání Unicorn University, která umožňuje studium online, a to včetně přijímacího řízení a závěrečných zkoušek. „Tím se otevírá možnost studia třeba maminkám …