Stipendia pro rozvoj občanské společnosti

15. 4. 2009 | Aktuality

Nadace Robert Bosch Stiftung a Německá centrála pro občanské vzdělávání (Bundeszentrale für politische Bildung) vypisují 2. ročník hospitačního programu „Rozvoj občanské společnosti v akci – Politische Bildung in Aktion“. Program nabízí možnost získání krátkodobého stipendia v německé neziskové organizaci či jiné instituci.

**Pro koho je stipendium určeno? ** Pro mladé profesionály ze zemí střední a východní Evropy, kteří pracují v oblasti rozvoje občanské společnosti, například v nevládních organizacích a vzdělávacích institucích. Podmínkou účasti je dobrá znalost němčiny.

**Co stipendium zahrnuje? ** Vybraní stipendanti budou mít možnost 8–10 týdenní hospitace v německé neziskové organizaci či další instituci. Stipendium pokryje všechny životní náklady – ubytování a stravu, dopravu, kapesné. Účastníci můžou získat podporu až ve výši 3 000 Eur.

**Jaký je cíl programu? ** Cílem je vzájemná výměna zkušeností a navázání nových kontaktů, včetně vypracování přes-hraničního projektu z oblasti rozvoje občanské společnosti. Součástí je úvodní a závěrečný několikadenní seminář s ostatními stipendanty.

**Kde a kdy je nutné podat přihlášku, a jaké jsou další podmínky? ** Uzávěrka přijímání přihlášek je 15. května 2009. Podrobné informace o podmínkách a náležitostech přihlášky najdete na stránkách Německé centrály pro občanské vzdělávání.