Nabídka celosemestrální stáže v Evropském parlamentu

11. 6. 2007 | Aktuality

Chcete poznat práci a život v evropských institucích? Hledáte nové zkušenosti? Láká Vás práce v mezinárodním prostředí a nevíte, kde začít?

Chcete poznat práci a život v evropských institucích? Hledáte nové zkušenosti? Láká Vás práce v mezinárodním prostředí a nevíte, kde začít?

Jednou z možností je využít příležitosti, kterou vysokoškolským studentům a absolventům nabízí europoslanci Libor Rouček a Richard Falbr. Od poloviny září 2007 do poloviny února 2008 je možné absolvovat stáž u Evropského parlamentu ve Frakci sociálních demokratů (program Francis Vals).

Podmínky, které by měl každý uchazeč splňovat, jsou následující: student nebo absolvent vysoké školy; věk do 30 let; zájem a minimálně základní znalost o fungování EU; výborná znalost angličtiny slovem i písmem (znalost dalšího cizího jazyka je výhodou); blízkost k myšlenkám sociální demokracie (členství v ČSSD není podmínkou).

Všichni zájemci, kteří splňují výše uvedené podmínky, se mohou zapojit do soutěže o jedno stipendijní místo v rámci sekretariátu Frakce evropských sociálních demokratů. Přihlásit se do soutěže můžete zasláním svého životopisu a motivačního dopisu v anglickém jazyce a také eseje v rozsahu dvou stran na téma „Jakou Evropu chci mít za 50 let?“.

Termín pro zaslání všech podkladů je 20. června 2007. Podklady zašlete na adresu: libor.roucek-assistant@europarl.europa.eu. Další informace můžete získat na uvedené emailové adrese.