Mezinárodní soutěž pro všechny mladé lidi

10. 2. 2009 | Aktuality

Světová banka a její partneři pořádají pro všechny mladé lidi (studenty i nestudenty) soutěž v psaní esejů na téma Jak tě ovlivňuje klima a jak mohou řešení navržená mladými lidmi ovlivnit změnu klimatu?

V eseji by měly být zodpovězeny následující otázky:

  • Jak změna klimatu ovlivňuje tebe, tvou zemi, město nebo místní komunitu? Jak myslíš, že tě ovlivní v budoucnu? Zamysli se rovněž nad důsledky, které by mohla mít pro zaměstnanost, zdraví, bezpečí a další oblasti tvého života.
  • Co můžeš ty společně se svými vrstevníky udělat pro to, abys upozornil na problém klimatických změn ve tvé zemi, městě či místní komunitě? Popřemýšlej zejména o roli iniciativ vedených mladými lidmi v rámci tzv. zelené politiky.

Esej může být napsána v angličtině, francouzštině nebo španělštině a neměla by mít více než 4000 slov (tj. přibližně 10 standardních stran). Navíc by měla být doplněna o shrnutí o maximální délce 250 slov.

Kromě esejů lze letos poprvé do soutěže zasílat také krátká videa (maximální délka 2 minuty) nebo fotografie (nejvyšší povolená velikost je 2,5 MB, doplněny musí být komentářem o maximálně 150 slovech).

Do soutěže se může připojit každý, komu je více než 18 let a méně než 25 (s platností do 25. června 2009). Uzávěrka soutěže je 22. února 2009. Vyhlášení finalistů proběhne 30. dubna 2009, vítězové budou vyhlášeni v červnu 2009 v Soulu, kde se bude konat také závěrečný ceremoniál, a to v rámci konference ABCDE (každoroční bankovní konference o rozvoji ekonomik).

Podrobné informace najdete na těchto stránkách.

Zdroj: www.essaycompetition.org