Stipendium do Nizozemska

23. 3. 2017 | Aktuality

Mladá generace Čechů je světu stále otevřenější a zájem o studijní zahraniční výjezdy se každoročně zvyšuje. Společnost NN jde tomuto trendu naproti a vyhlašuje pro studenty vysokých škol další ročník stipendia na magisterské studium v Nizozemsku.

V rámci programu Future Matters dává NN Group studentům primárně ze slabších sociálních vrstev, jejichž rodiče nemají vysokoškolský titul, příležitost ke studiu na prestižních univerzitách v Nizozemsku. Stipendium je určeno studentům ze zemí, kde NN Group působí, tedy i z ČR, a kteří nastupují do magisterského studijního programu v září 2017.

Samostatnost a otevřenost

„Z vlastní zkušenosti vím, že studium v zahraničí vám přinese mnohem více než samotný titul. Člověk má možnost poznat spoustu zajímavých lidí různého smýšlení a národností a rozšířit si obzory.  Především se ale člověk v cizí zemi naučí spoléhat sám na sebe; musí se více snažit, vyhledávat příležitosti a ty potom zúročit. V rámci Future Matters chceme mladé lidi povzbudit k tomu, aby takové příležitosti vyhledávali a využili, aby si užívali život a zároveň realizovali své sny“, uvádí Kateřina Štěrbová, členka představenstva NN ČR/SR zodpovědná za marketing a produktový vývoj, která sama absolvovala program MBA na Wharton School of the University of Pennsylvania.

Studenti se mohou hlásit na magisterský program v oborech financí, risk managementu a ekonomie na univerzitách v Amsterdamu, Tilburgu, Maastrichtu, Utrechtu a dalších nizozemských univerzitách. Kromě životopisu a motivačního dopisu musí spolu s vyplněnou přihláškou zaslat i doporučení profesorů, a to do nejpozději do 1. 5. 2017.

Kromě stipendia bude každému úspěšnému kandidátovi přidělen mentor, který je bude po dobu studia koučovat a v případě potřeby jim pomáhat.

V loňském roce se o stipendium ucházelo 41 studentů.

Více informací o programu včetně pokynů pro přihlášení najdete na: www.studyinholland.nl/nnfuturematters.

Zdroj: tisková zpráva NN group

Zdroj fotografie: Freeimages.com

 

Další články k tématu