Soutěž pro studenty architektury a stavebnictví

26. 7. 2007 | Aktuality

Až do 23. září mají čeští a slovenští studenti vysokých škol s architektonickým či stavebním zaměření možnost přihlásit se do soutěže Revit Open. Autoři nejlepších návrhů získají hodnotné věcné ceny, například notebooky v hodnotě 38 a 60 tisíc, digitální fotoaparát či barevnou tiskárnu.

Soutěž vyhlásila společnost Autodesk společně s Kabinetem modelového projektování Fakulty architektury ČVUT. Soutěžící mají za úkol vytvořit ideový návrh soběstačného a ekologického objektu určeného ke krátkodobému ubytování.

Objekt by měl sloužit turistům, kteří chtějí strávit co nejvíce času v přírodě, ale nejsou vyznavači „divokého přespávání v lese“. Měl by nabízet jen splnění základních služeb bez nějakého komfortu. Musí minimálně zatěžovat životní prostředí a svým charakterem směřovat k nízkoenerge­tickému domu. Zúčastnit se mohou studenti bakalářských, magisterských i doktorských studií; organizátorům budou muset dodatečně předložit potvrzení o studiu.

Porotci budou hodnotit tři body návrhu – softwarové řešení, architektonické hledisko a technické a materiální řešení. Podrobné informace a registrační formulář je na stránkách http://revitopen.archii.cz. .