Proč si vybrat Lékařskou fakultu MU?

31. 1. 2024 | PR články

MED MUNI
„Zaujal mě progresivní přístup k výuce a moderní zázemí, proto byla MED MUNI moje první a jediná volba,“
říká Nela Pelánková, studentka 5. ročníku Všeobecného lékařství. Zájem o studium na Lékařské fakultě Lékařské fakultě Masarykovy univerzity trvale roste a v současnosti v porovnání s ostatními lékařskými fakultami v Česku evidujeme nejvyšší množství přihlášek. Mimo excelentní vybavenost, skvělé pedagogy a širokou nabídku studijních programů lze zmínit také stoprocentní profesní uplatnění našich absolventů.

Jaké nabízíme programy?

Můžeš si vybrat šestileté studium Všeobecného lékařství, pětileté studium Zubního lékařství anebo zvolit studium v některém z desíti tříletých bakalářských programů. Pro studenty navazujících magisterských programů nabízíme pět dvouletých studijních programů.

Jak u nás vypadá studium?

Základ studia tvoří přednášky, semináře a výuka v laboratořích a na pitevnách. Do výuky jsou zapojeny interaktivní prvky a nejmodernější technologie našeho Simulačního centra. Studenti zubního lékařství a bakalářských programů se dostanou do praxe už od prvních ročníků. U všeobecného lékařství jsou první roky zaměřeny na preklinické studium, během nichž poznáš lidské tělo a to, jak funguje. Studenti organizují doučování nebo praktické semináře a už během studia se můžeš zapojit do vědeckého výzkumu na teoretických ústavech i klinikách.

Jak se u nás budeš cítit?

Poznáš, že to u nás není jen o dřině pro získání diplomu, ale o přípravě na skutečný život v oboru. Náš záběr je široký, stejně jako jsou proměny v oblasti medicíny. Už od začátku studia můžeš najít parťáky ve fakultních spolcích, kde získáš podporu od starších kolegů; studium totiž není jen o knihách, ale i o lidech, kteří ti pomůžou posouvat se vpřed.

MED MUNI studenti

Jak fakultu hodnotí studenti?

„Naše fakulta je velká, ale místo pro seberealizaci na ní najdou studenti všech programů. A jsem vděčná za to, jak podporuje studentské aktivity, což rozhodně není běžné. Díky tomu tu najdeš řadu šikovných lidí, kteří už během studia dělají tento svět lepším místem. Potkáváme se například na osvětových akcích pro veřejnost, protože zdraví začíná u každého z nás tím, že o něj pečujeme. Ne až v čekárně lékaře, když už o něj více či méně přicházíme,“ říká Nela.

Co poradit těm, kdo si chtějí naši fakultu vybrat?

„Investuj čas do hledání studijního programu, který tě bude opravdu bavit a pak se hlavně soustřeď na přijímačky. Určitě bych nenechávala věci osudu a učila se průběžně – individuálně, s kamarády nebo na kurzech. Je možnost přijetí bez přijímaček? Máš dobré známky? Jazykové certifikáty? Pracoval jsi na středoškolské odborné činnosti? Využij všechny informace, ať se dostaneš do svého vysněného programu,“ drží pěsti Nela.

Další články k tématu

Studenti Masarykovy univerzity studují zubařinu v simulačním centru

Studenti Masarykovy univerzity studují zubařinu v simulačním centru

Studenti Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně mají od roku 2020 možnost studovat v jedinečném simulačním centru. Jde o jedno z nejmodernějších center tohoto typu v Evropě. Jeho primárním účelem je studenty připravit na všechny problémy spojené s praktickým vykonáváním práce zubaře. „Když student nastoupí do prvního ročníku, tak začíná již v prvním týdnu vedle teoretické výuky i výuku praktickou. První půlrok …

Uplatnění absolventů medicíny: Největší zájem je o pozici praktika

Uplatnění absolventů medicíny: Největší zájem je o pozici praktika

Medicína je jedním z nejžádanějších vysokoškolských oborů v České republice. Každoročně se na lékařské fakulty hlásí mnohonásobně víc lidí, než je ve finále přijato. Medicína a vlastně i lékař jsou ale dost obecné termíny. Co tedy konkrétně mohou dělat absolventi lékařských fakult a kam nejčastěji míří? Pokud i vy zvažujete podání přihlášky na jeden z nejžádanějších oborů, připravili …