Proč jít na Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity?

12. 2. 2024 | PR články

ECON MUNI
Láká vás ekonomická sféra? Veřejná správa? Studujte na ECON MUNI! Na našich studentech nám záleží. Chceme, abyste se u nás cítili dobře a dostali kvalitní a praktické vzdělání.

Jsme moderní fakulta plná chytrých a inspirativních lidí, která udává trendy ve vědě i výuce. Vždy držíme vysoký standard a svým zaměřením jsme přínosem pro společnost. Jsme unikátní tím, že spojujeme excelentní výzkum a kvalitní vzdělávání. Naši odbornost a vědomosti předáváme dalším generacím. Jsou pro nás důležité fair-play a poctivost, jsme otevřeni změnám i novým podnětům.

Naše studijní programy

Ať se podíváte kamkoliv, ekonomie je všude kolem nás. Pokud vás zajímá fungování firem, finanční toky, projektové řízení, marketingové zákonitosti, chytré investice, spojení ekonomie a IT nebo třeba hospodaření státu, určitě si vyberete z našich programů:

  • Ekonomie
  • Finance
  • Finance a právo
  • Hospodářská politika
  • Podniková ekonomika a management
  • Podniková informatika
  • Regionální rozvoj a cestovní ruch
  • Veřejná ekonomika a správa

Více informací o našich bakalářských studijních programech najdete zde.

Jak u nás vypadá studium?

Studium vám pomůže chápat svět v souvislostech. Naučíte se kriticky myslet, analyzovat, vyhodnocovat a navrhovat řešení. Samozřejmostí je u nás jazyková výbava, díky které můžete využít širokou nabídku studia v zahraničí. Mezinárodní prostředí však zažijete i na půdě fakulty.

Na ECON MUNI je výuka pevně spojena s praxí. Pomůžeme vám dostat se do těch nejlepších firem či organizací v oboru. Připravíme vás na vlastní podnikání. Ať už se v budoucnu rozhodnete pro jakýkoliv směr, bude pro vás snadné najít uplatnění. Důkazem jsou naši úspěšní absolventi, kteří pracují třeba ve špičkových poradenských společnostech, jako analytici v bankách, řídí obchodní společnosti, zakládají startupy nebo vedou neziskové organizace a organizace státní správy.

Jaké je u nás akademické prostředí?

Jsme vstřícní, podpoříme vás a dáme vám všechno podstatné, co ke studiu i rozvoji potřebujete. A nejen to – začleníme vás také do společenského života fakulty a otevřeme vám dveře k téměř neomezeným možnostem profesního uplatnění. Připravíme vás na všechny výzvy budoucnosti.

Výzkumy, na kterých se naše fakulta podílí, mají těsné propojení s nejdůležitějšími společenskými tématy – ať už se jedná o kvalitu ovzduší, cirkulární ekonomiku, udržitelnou dopravu nebo ekonomii zdravotnictví. Takže budete pracovat na věcech, které rozhodně dávají smysl.

ECON MUNI

Co na naši fakultu říkají studenti?

„Lákalo mě studium ekonomie. Byl jsem si ale vědom, že v dnešním světě se hodí i znalosti z oblasti informatiky. Zvolil jsem si tedy Podnikovou informatiku. Kromě bohatých poznatků z informatiky, programování, ekonomie a účetnictví mi studium přineslo také spoustu přátel. Na programu bych vyzdvihl zejména pestrou nabídku předmětů ze dvou nejžádanějších oborů současnosti, kvalitu výuky a skvělý kolektiv spolužáků i učitelů. Dodnes vzpomínám na svůj první den na fakultě, kdy jsem se se všemi seznamoval. Už tehdy jsem cítil, že jsem si zvolil správně. A měl jsem pravdu,“ vzpomíná Peter Jenčár, student programu Podniková informatika.

ECON MUNI je fakulta, na které budete chtít dělat víc, než musíte. Tak neváhejte a do 29. února si k nám podejte přihlášku!

 

Další články k tématu

Staň se ekonomem nové generace, studuj na ECON MUNI

Staň se ekonomem nové generace, studuj na ECON MUNI

Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity je moderní fakulta plná chytrých a inspirativních lidí, která udává trendy ve vědě i ve výuce. Spojujeme excelentní výzkum a kvalitní vzdělávání. Naši odbornost a vědomosti předáváme dalším generacím. Hrajeme fér a jsme otevřeni změnám a novým podnětům. Na studentech nám záleží a podporujeme je ve všem, co potřebují k profesnímu uplatnění i …

Na brněnské informatice je celkem chill

Na brněnské informatice je celkem chill

Dny otevřených dveří na Fakultě informatiky MU v tomto akademickém roce již přivítaly více než 600 uchazečů a jejich rodinných příslušníků či přátel. Děkan Jiří Barnat je provedl nabízenými studijními programy a náležitostmi přijímacího řízení. Následovalo představení života na FI studentskýma očima. Zájemce jsme seznámili s vědou, kterou na FI děláme, se zástupci Sdružení průmyslových partnerů i …

Mendelově univerzitě hrozí ztráta akreditace části doktorských programů

Mendelově univerzitě hrozí ztráta akreditace části doktorských programů

Rada Národního akreditačního úřadu odsouhlasila odebrání institucionální akreditace Mendelovy univerzity. Týká se to doktorských studijních programů v ekonomických vědách. Univerzitě zároveň odebrala možnost uskutečňovat doktorské studijní programy Ekonomika a management v češtině i angličtině. Rozhodnutí zatím není pravomocné, škola zváží další kroky. Úřad škole institucionální akreditaci odebral, protože Rada pro vnitřní hodnocení Mendelovy univerzity podle něj nedokázala …