Nový obor na zlínské FHS: Učitelství pro mateřské školy

8. 5. 2009 | Aktuality

Fakulta humanitních studií (FHS) na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně otevře od akademického roku 2009/2010 nový bakalářský obor – Učitelství pro mateřské školy. Nabízen bude pouze v prezenční formě studia a najdete ho pod hlavičkou programu Specializace v pedagogice.

Bližší podmínky přijetí a důležité termíny týkající se podávání přihlášek a přijímacího řízení budou k dispozici ve Směrnici pro přijímací řízení, která bude po schválení Akademickým senátem FHS zveřejněna na stránkách www.fhs.utb.cz. Informace o oboru však zájemcům poskytnou také pracovnice Studijního oddělení fakulty.

Absolventi tohoto oboru budou mít možnost pracovat jako učitelé ve státních, soukromých i církevních mateřských školách a dalších specializovaných předškolních zařízeních u nás i v celé EU. Jak uvedla proděkanka FHS pro vnější vztahy, Lenka Drábková, vznik oboru si vynutila stále se zvyšující poptávka po zaměstnancích kvalifikovaných právě pro práci v předškolních zařízeních. „Absolventi studijního oboru budou schopni aplikovat Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, zajišťovat dětem profesionální péči, vést je tak, aby se ve skupině cítily dobře a bezpečně a rozvíjely se v souladu se svými schopnostmi a možnostmi, měly dostatek podnětů k učení a získaly dostatek sebedůvěry,“ dodala proděkanka.

Nový obor však není jedinou novinkou na zlínské univerzitě. Zřízeno tu totiž bude také Dětské centrum při FHS, které bude sloužit k péči o předškolní děti zaměstnanců univerzity. Tento projekt je zajímavý v tom, že to budou právě studenti oboru Učitelství pro mateřské školy, ale i dalších oborů na FHS, kdo se budou o tyto děti starat a získávat tak potřebné zkušenosti.

zdroj: webové stránky Univerzity Tomáše Bati