Nový obor na MUP: Anglofonní studia

28. 8. 2009 | Aktuality

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. nabízí od nastávajícího akademického roku nový navazující magisterský obor Anglofonní studia. Otevřen bude v rámci programu Mezinárodní teritoriální studia a studovat jej lze jak v prezenční, tak v kombinované formě studia (více informací o novém oboru najdete na stránkách MUP).

Důležité termíny: Do oboru Anglofonní studia, stejně jako do dalších oborů, stále ještě můžete podávat přihlášky. Termín podání přihlášek je vždy 14 dní před konáním přijímacích zkoušek. Ty připadají ještě na 2. a 23. září 2009 (do kombinované formy všech oborů, kromě oboru Anglofonní studia, jsou studenti přijímáni bez přijímacích zkoušek). Poslední dny otevřených dveří se konají 1. a 22. září 2009.

Přijímací zkoušky: Přijímací zkoušky prověřují znalost anglického jazyka (úrovni B2+/C1), literatury a britských a amerických reálií na úrovni bakalářského stupně studia. Tvoří je ústní a písemná část. Písemný test ověřuje znalosti z dějin, literatury a reálií anglicky mluvících zemí v rozsahu vymezeném bakalářskou zkouškou a jazykové dovednosti. Ústní část zkoušky je zaměřena na ústní interakci a samostatný ústní projev (rektor MUP může na základě písemně podané žádosti v odůvodněných případech uznat splnění základních podmínek pro přijetí do navazujícího magisterského studia a přijímací zkoušku prominout). Podrobnosti o obsahu přijímacích zkoušek najdete na této stránce. Test z anglického jazyka si můžete vyzkoušet tady a ukázku vědomostního testu pak najdete zde.

Zdroj: www.mup.cz