Některé Vysoké školy v Česku kvůli koronaviru ruší výuku

2. 3. 2020 | Aktuality
Bez názvuNěkolik vysokých škol po České republice kvůli výskytu koronaviru preventivně na několik dní ruší výuku. Patří mezi ně i Česká zemědělská univerzita (ČZU), jejíž pedagog byl pozitivně testován na Covid-19. Pedagog z technické fakulty se nakazil při konferenci v italském Udine. Výuka byla prozatím zrušena v pondělí a v úterý.

Pedagog se podle ČZU dostal do kontaktu s 24 pedagogy a 20 studenty. Všichni jsou v izolaci. V domácí karanténě je také manželka pedagoga.
„Daleko víc vnímáme nebezpečí, že vznikne jakási větší panika, než že dojde k dalšímu přenosu, proto přijímáme přísná opatření,“ uvedl rektor ČZU Petr Sklenička.

Preventivně zrušily v pondělí výuku také Strojní a Elektrotechnická fakulta pražské ČVUT. Nakažený pedagog z ČZU totiž dejvický kampus v minulých dnech navštívil
Ještě radikálnější opatření přijala Mendelova univerzita v Brně, která preventivně zrušila výuku na 14 dní. Studenti budou dostávat úkoly elektronicky. Zrušeny jsou také hromadné akce pořádané univerzitou a provoz knihovny a menzy. V Brně zatím žádný potvrzený případ nákazy koronavirem není.
Zdroje: 
https://www.czu.cz/
https://www.lidovky.cz/
https://aktualne.cvut.cz/
http://mendelu.cz/