Dva veletrhy pro pardubické vysokoškoláky v jednom dni

16. 3. 2011 | Tiskové zprávy

Kam do zaměstnání po vysoké škole a kde studovat v zahraničí

1/ KONTAKT 2011 – KAM PO VYSOKÉ ŠKOLE FIRMY SE PŘEDSTAVÍ NA VELETRHU PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ PRO PARDUBICKÉ VYSOKOŠKOLÁKY

Jubilejní 10. ročník veletrhu pracovních příležitostí s názvem KONTAKT 2011 připravila Univerzita Pardubice pro absolventské ročníky a všechny studenty univerzity, kteří se zajímají o možnosti svého budoucího profesního působení.

Veletrh KONTAKT se uskuteční ve středu 16. března v univerzitní aule v kampusu v Polabinách mezi 9:30 a 15:00 hodinou.

Na jednom místě mají návštěvníci KONTAKTu 2011 možnost absolvovat individuální setkání se zástupci 31 společností působících v různých oblastech hospodářství. Studenti se mohou v osobních konzultacích zeptat na požadavky firem, porovnat podmínky nabízených pracovních míst, shlédnout firemní prezentace a navštívit přednášku na téma „Nejčastější chyby při výběrovém řízení“. Pro všechny návštěvníky akce je rovněž připraven katalog, který je souhrnem základních informací o zúčastněných společnostech a mohl by studentům napomoci při jejich rozhodování o volbě budoucího povolání.

Ivana Veselá z Informačního a poradenského centra Fakulty ekonomicko-správní za pořadatele akce dodává: „Veletrh KONTAKT přináší již několik let oboustranný užitek, a to jak budoucím absolventům, tak zúčastněným firmám. Vysokoškoláci se mohou lépe zorientovat, kde a za jakých podmínek mohou zahájit svoji profesní kariéru a firmy mohou získat zaměstnance čerstvé, plné elánu a nápadů a navíc nezatížené zlozvyky z jiných společností.“

bližší informace k veletrhu KONTAKT 2011:
Ivana Veselá
Informační a poradenské centrum Fakulty ekonomicko-správní UPa, telefon 466 036 454,
Ing. Iva Ulbrichová, CSc.
*děkanát Fakulty chemicko-technologické UPa, telefon 466 037 514**

2/ „ERASMUS DAY“ – VELETRH STUDIA V ZAHRANIČÍ Ve středu 16. března proběhne také na Univerzitě Pardubice VELETRH MEZINÁRODNÍCH MOBILIT. Ve vestibulu budovy HA Fakulty chemicko-technologické v univerzitním kampusu se budou moci studenti na informačních stáncích dozvědět o možnostech studia v zahraničí a získat autentické zkušenosti od vysokoškoláků, kteří již v zahraničí studovali.

Smyslem akce, která navazuje na úspěšnou tradici obdobných informačních dnů univerzity v předešlých sedmi letech, je poskytnout studentům podrobné informace o širokých možnostech studia a stážích na zahraničních univerzitách, v návaznosti na uzavřené bilaterální smlouvy v rámci programu Evropské unie LLP (Lifelong Learning Programme)/Erasmus. Během akce Erasmus Day bude také propagováno studium v zahraničí v rámci programu CEEPUS.

Akce se koná mezi 9:00 a 15:00 ve vestibulu hlavní budovy Fakulty chemicko-technologické. Jana Balcarová z Centra mezinárodních mobilit Univerzity Pardubice k organizaci akce ERASMUS DAY uvedla:

„Studenti, kteří již studium v zahraničí v rámci programu mobilit Erasmus absolvovali, budou na informačních stáncích umístěných ve vestibulu Fakulty chemicko-technologické po celý den osobně předávat svým kolegům-studentům zkušenosti získané při krátkodobém, tří až dvanáctiměsíčním pobytu na zahraniční vysoké škole. Budou vystavovat i fotografie ze svých studijních cest. Návštěvníci veletrhu tak získají informace o studiu v zahraničí i autentické zkušenosti a budou moci navíc v soutěži rozhodnout o nejpoutavější fotografii a nejlépe připraveném informačním stánku.“

V rámci evropského výměnného programu LLP/Erasmus a na základě některé ze 257 uzavřených bilaterálních dohod se 150 zahraničními vysokými školami studuje v letním semestru letošního roku na univerzitě a jejích fakultách na 76 zahraničních studentů, kteří přijeli z 12 evropských zemí. Nejvíce zahraničních studentů studuje tradičně i v tomto letním semestru na Fakultě ekonomicko-správní (1/2).

Ti doplní dalších 215 zahraničních studentů z 27 zemí (Evropy, Afriky, Asie a Brazílie), kteří studují na fakultách univerzity ve standardních akreditovaných víceletých studijních programech (bakalářských, navazujících magisterských nebo doktorských). Nejpočetnější skupina těchto studentů je ze Slovenska – tvoří polovinu.

Na partnerských univerzitách v zahraničí studuje v letním semestru 74 studentů naší univerzity a 10 studentů absolvuje praktickou stáž ve sjednané zahraniční společnosti.

Univerzita Pardubice se takto zapojuje do evropského programu mobilit od roku 1997 již čtrnáctým rokem.

Další informace ke studiu v zahraničí a o zahraničních studentech na UPa poskytne případně Ing. Jana Balcarová,
Centrum mezinárodních mobilit UPa
telefon 466 036 350.

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz

Další články k tématu