Česká republika byla přijata do komise koordinující výzkum Arktidy

9. 5. 2012 | Aktuality

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích a Centrum polární ekologie zvou zájemce na tiskovou konferenci, která proběhne ve středu 9. května od deseti hodin. Uskuteční se v prostorách rektorátu Jihočeské univerzity.

Na konci dubna 2012 se v Montrealu uskutečnilo zasedání International Arctic Science Committe, kde byla Česká republika prostřednictvím Centra polární ekologie jednohlasně přijata do prestižní výzkumné skupiny, která má za úkol koordinovat dlouhodobý vědecký výzkum a vysokoškolské vzdělání v Arktidě v oborech polární vědy.

Díky tomuto rozhodnutí mají čeští vědci a studenti možnost nejen další spolupráce na poli mezinárodního vědeckého bádání v Arktidě, ale i zapojení se při hospodářském využití arktických oblastí.

elster-obr4–2012-resize.jpg

Na programu tiskové konference je zhlédnutí dvacetiminutového populárně naučného filmu o hlavní výzkumné činnosti v Arktidě. Dále budou zveřejněny informace ze zasedání International Arctic Science Committe, také informace o kurzech Polární ekologie pro mladé vědce – studenty a mnoho dalšího.

Více informací naleznete zde.

Fotografie: internetové stránky Jihočeské univerzity