Careers Days se konají až v březnu, ale vstupenky můžete mít už teď. A zadarmo!

28. 12. 2011 | Aktuality

Končíte školu? Hledáte přivýdělek během studia? Anebo prostě jen chcete vědět, jaká je aktuální situace na trhu práce? Pak určitě nic nezkazíte tím, když se vedle již běžné virtuální prohlídky pracovních nabídek zajdete osobně podívat na některý z veletrhů zaměřených na zaměstnanost a pracovní poradenství.

Jedním z takových je i celorepublikový veletrh práce Career Days, jehož nejbližší termín připadne na 1. – 2. března 2012. Nastávající ročník bude zároveň ročníkem jubilejním, neboť se uskuteční již podvacáté. A možná i proto proběhne vůbec poprvé v honosných prostorách Dorint hotelu Don Giovanni v Praze na Vinohradské ulici.

Cílovou skupinou veletrhu Careers Days jsou zejména končící studenti vysokých škol, ale zejména pak jejich čerství absolventi. Náplní veletrhu bude i tentokrát kromě informačních seminářů a stánků prezentujících činnost konkrétních firem také možnost zúčastnit se tréninků a setkání s firmami. Novinkou chystaného ročníku naopak bude veřejná konference, kde se budou návštěvníci moci setkat se zástupci z oblasti školství, korporátní sféry, ale i dalších oblastí společenského života.

Její dvě úvodní části budou určeny primárně studentům a absolventům. První z nich se bude věnovat otázce toho, jak postupovat, když absolvent nenalezne práci brzy po absolutoriu, respektive i tomu, jaké jsou možnosti zahraničního zaměstnání. Ve druhé části konference zase významné osobnosti pohovoří o cestě k jejich osobnímu úspěchu. Třetí díl konference už pak bude určen i širší odborné veřejnosti, neboť se bude zabývat zejména budoucí podobě a směřování vysokého školství.

Kromě oživení programu či změny místa konání letos organizátoři připravili další lákadlo, a sice vstup zcela zdarma pro ty, kdo se k účasti na veletrhu zaregistrují do konce roku 2011. Díky včasné registraci však kromě odpuštění vstupného získají i přístup k aktuálnímu zpravodajství z příprav Career Days (to bude zahrnovat například i spuštění exkluzivní „předregistrace“ na setkání s firmami či na tréninky nebo informace, které se mnohdy nemusejí objevit ani na samotném webu veletrhu). Další výhodu registrace může pro někoho představovat i možnost zapojit se do diskuze, jež nakonec může ovlivnit i celkovou podobu a program veletrhu.

Zdroj: www.careerdays.cz