Blíží se další školení v rámci programu CIEE

12. 5. 2009 | Aktuality

Česká pobočka společnosti Council on International Educational Exchange (CIEE) pořádá již za několik dní další ze svých náborových seminářů. Jejich cílem je získat nové studenty, kteří by se chtěli zapojit do mezinárodního programu Czech Buddy. Termín nejbližšího školení je 27. května, a to od 17 hodin v centru CIEE (K Rotundě 8, Praha 2). Další je zatím naplánováno na druhou půli srpna.

„Czech Buddy program je určen pro studenty, kteří se zajímají o americkou kulturu a chtějí se jednak seznámit s americkými studenty, a jednak jim představit naši kulturu, Prahu či studentský život,“ přibližuje cíl programu Jana Čemusová z CIEE.

Čeští studenti však svým americkým protějškům nepomáhají pouze po jejich příletu a na začátku semestru, kdy jim dělají „průvodce“ Prahou a seznamují je s veškerými nutnými záležitostmi spojenými s životem v ní, ale zapojit se mohou i později. „Czech Buddies se mohou aktivně účastnit i dalšího programu v rámci semestru. Mohou pomáhat při přípravě nebo i sami organizovat kulturní akce a nebo se například, v případě volných míst, účastnit akademických výletů se studenty CIEE,“ říká Čemusová.

Účastníky se mohou stát studenti všech vysokých škol, kteří splní potřebné předpoklady (věk minimálně 19 let, pokročilá schopnost domluvit se anglicky, komunikativnost, účast na školení). Samotná práce pro účastníky květnového školení proběhne ve dnech 2. až 5. června 2009. Pro více informací a potvrzení účasti na školení se obracejte na paní Janu Čemusovu (jcemusova@ciee.org).

Podrobnější informace o činnosti CIEE vám přineseme v jednom z našich dalších článků.

zdroj: www.ciee.org