VŠB-TUO nabízí přípravný kurz pro budoucí "prváky"

12. 8. 2011 | Aktuality

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO) se letos rozhodla vyjít vstříc svým nováčkům a pořádá pro své budoucí prváky letní přípravný kurz. Ten se bude zaměřovat hlavně na zdokonalení jejich poznatků ze středoškolské matematiky, deskriptivní geometrie, fyziky a chemie.

Podnětem takového rozhodnutí školy byly zejména zkušenosti tamních pedagogů, kteří si všimli, že v posledních letech dochází ve zmíněných předmětech u přijímaných studentů k výraznému poklesu úrovně znalostí. A protože právě tyto předměty jsou základem studia na technických fakultách VŠB-TUO, mnozí posluchači se pak se studiem neúspěšně loučí třeba už po jednom či dvou letech studia.

Kurz proběhne v prostorách technické univerzity v Ostravě-Porubě od 29. srpna do 9. září 2011. Výuka bude probíhat podle učebních osnov gymnázií a to, jaké předměty se přesně budou učit, si budou moci účastníci kurzu zvolit sami podle toho, kde ve svých znalostech cítí mezery.

Přihlášky do kurzu lze zasílat mj. elektronicky, a to až do 10. srpna 2011. Studenti přijati v 2. termínu přijímacích zkoušek mohou přihlášku podat do 26. srpna 2011. Cenu kurzu a více informací včetně přihlášky lze najít na www.vsb.cz.

Zdroj: tisková zpráva VŠB-TUO