Veletrh vzdělávání v Kazachstánu - šance i pro české VŠ

30. 3. 2009 | Aktuality

V Kazachstánu se ve dnech od 21. do 26.dubna 2009 uskuteční mezinárodní veletrh vzdělávání. Pořadatelé zvou k účasti všechny vysoké školy, včetně těch českých. Právě o studium u nás je ze strany kazachstánských studentů velký zájem. Do programu se zapojí celkem tři města, a to Astana (21. – 22.4.), Karaganda (23. – 24.4.) a Almata (25. – 26.4.).

V minulém roce se veletrhu účastnily například školy jako je londýnská Imperial College, Queen Mary University, University of Auckland nebo Michigan State University. Organizátoři očekávají návštěvnost více než deset tisíc studentů.

Veletrh, který proběhne v Kazachstánu, není jediným svého druhu. V ruských městech Jekatěrinburg, Moskva a Petrohrad proběhl ve dnech 12. – 15. února 2009 již tradiční 15. mezinárodní veletrh vzdělávání. Přehlídku studijních programů prestižních světových vzdělávacích center pořádalo Centrum pro mezinárodní studijní programy (Interuniversity Centre for International Educational Programmes – ICIEP) a prezentovaly se zde, kromě univerzit a akademií z celého světa, i nadační programy, letní školy a letní tábory.

Zdroje a více informací: www.msmt.cz www.euroguidance.cz