Studujte a přitom objevujte svět

12. 3. 2024 | PR články

FTZ ČZU
Chcete studovat a zároveň objevovat svět, zažít dobrodružství a věnovat se smysluplné práci? Zajímá vás příroda, exotické země a rozmanité kultury? Láká vás mezinárodní prostředí nebo chcete studovat v angličtině? Pokud ano, tak objevte možnosti studia na Fakultě tropického zemědělství České zemědělské univerzity v Praze (ČZU).

Fakulta tropického zemědělství nabízí jedinečnou příležitost pro studující, kteří chtějí víc než jen sedět v lavicích. Zde je několik důvodů, proč uvažovat o studiu na Fakultě tropického zemědělství ČZU:

1. Eco-Friendly Campus: Budete mít možnost studovat na nejekologičtějším kampusu v ČR s bezkonkurenční vybaveností. Fakulta tropického zemědělství navíc sídlí v jedné z nejmodernějších a nejlépe vybavených budov na ČZU a v roce 2021 zvítězila v soutěži Adapterra Awards v kategorii pracovní prostředí reagující na klimatické změny.

FTZ_ČZU

2. Mezinárodní komunita: Zažijete rozmanitou a inkluzivní komunitu se studenty z více než 70 zemí celého světa. Objevíte výhody multikulturního prostředí a rozšíříte své perspektivy v přívětivé a přátelské atmosféře.

3. Fakulta plná uznávaných odborníků: Budete se učit od renomovaných odborníků v oboru s rozsáhlými mezinárodními zkušenostmi. Výuka probíhá v malých ročníkových a oborových skupinách a vytváří tak příjemnou atmosféru a příznivé vzdělávací prostředí.

FTZ čzu

4. Nejmodernější vybavení i inspirující prostředí: V průběhu studia získáte přístup do špičkových laboratoří pro vzdělávací i výzkumné účely. Součástí fakulty je také jedinečná Botanická zahrada, Herbárium i farma pro chov antilop a lam.

5. Výuka spojená s praxí: Budete se moci zapojit se do výzkumných týmů a projektů zabývajících se současnými problémy a tématy, jako je mezinárodní rozvojová spolupráce, udržitelné zemědělství, obnovitelné zdroje energie nebo ochrana biodiverzity a mnohé další.

FTZ_ČZU

6. Studující mohou také část svého studia realizovat v zahraničí na partnerských univerzitách, zapojit se do rozvojových projektů v různých částech světa či vyjet na stáže v rámci programu Erasmus+.

7. Absolventi Fakulty tropického zemědělství se také velmi dobře uplatňují v praxi, a to jak v rámci soukromých společností, vládních agentur, neziskových organizací, národních parků, výzkumných ústavů nebo ​​univerzit, v tuzemsku i v zahraničí.

 

Den otevřených dveří– zažijte FTZ na vlastní kůži

Přijďte se k nám podívat v pátek 22. března 2024 od 9:00 do 15:00 na Den otevřených dveří na Fakultě tropického zemědělství ČZU v Praze. Budete mít možnost poznat naše studijní programy a prostředí kampusu. Seznámíte se se zástupci studentských organizací, získáte informace o studiu a o možnostech mezinárodního studia nebo zapojení do výzkumných týmů.

Můžete se také zúčastnit komentovaných prohlídek Botanické zahrady nebo našich laboratoří.

 

Informace o přijímacím řízení

Máte zájem stát se součástí našeho týmu?

Přihlášky do studijních programů je nutné podat online do 31. března. Přijímací řízení se liší v závislosti na zvoleném programu.

Pro osoby s mimořádnými akademickými výsledky může být přijetí do bakalářského programu povoleno bez přijímacích zkoušek. Studující, kteří mají průměr do 1,6 z posledního ukončeného ročníku (nebo maturitního vysvědčení) nebo patří mezi úspěšné řešitele předmětových olympiád apod., mohou nastoupit do bakalářského studia bez přijímací zkoušky, jen je nutné i v tomto případě vyplnit přihlášku.

Další podrobnosti týkající se požadavků a postupů pro přijetí naleznete na webových stránkách Fakulty tropického zemědělství – https://www.ftz.czu.cz/cs/r-6857-studium/r-7076-uchazeci-o-studiu.

 

Ať už vás zajímá udržitelnost životního prostředí, zachování biologické rozmanitosti nebo mezinárodní rozvoj, díky studiu na naší fakultě můžete začít měnit svět k lepšímu.

Pro aktuální informace můžete také sledovat sociální sítě:

https://www.instagram.com/ftz.czu.cz

https://www.facebook.com/ftz.czu.cz/

 

Další články k tématu

Univerzita pomůže převést vaše vize v realitu

Univerzita pomůže převést vaše vize v realitu

Na Univerzitě Karlově si můžete stále zapsat praktické předměty, které vám můžou pomoci přetavit vaše nápady a vize ve skutečnost, a zlepšit tím svět kolem sebe. Centrum pro přenos poznatků a technologií (CPPT) zprostředkovává kontakty mezi vědci a dalšími partnery jako jsou firmy, neziskové organizace, veřejné instituce a další samosprávné celky. Tato součást Univerzity Karlovy …

Studenta přijali na 185 vysokých škol

Studenta přijali na 185 vysokých škol

Americký student Dennis Barnes letos maturuje a hlásí se na vysokou školu. Na rozdíl od většiny svých vrstevníků ale nerozeslal jen dvě, tři přihlášky. Hlásil se totiž rovnou na 200 škol! A od 185 z nich získal odpověď: Jste přijat. Celkem mu univerzity nabízely stipendia ve výši přes 200 milionů korun. Dennis Barnes patří na International …

Podcast Pod čepicí prozradí vše důležité o Univerzitě Karlově

Podcast Pod čepicí prozradí vše důležité o Univerzitě Karlově

Zájemci o studium na Univerzitě Karlově by si neměli nechat ujít novou podcastovou sérii Pod čepicí UKa!. Série si klade za cíl zodpovědět všechny otázky středoškoláků o Univerzitě Karlově. Posluchači se tak například dozví, která lékařská fakulta je nejlepší či jak se naučit na vysoké škole efektivně učit. Podcast vznikl v rámci besed o studiu na …