Service Science, Management, and Engineering nově na FI MU

14. 5. 2009 | Aktuality

V průběhu měsíce září 2008 byl na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity akreditován obor Service Science, Management, and Engineering (SSME). V akademickém roce 2009/2010 je nový obor ve svém prvním běhu otevřen pro absolventy bakalářských studií, především z oblasti informatiky a IT. Obor SSME je nabízen v rámci dvouletého magisterského navazujícího programu Aplikovaná informatika a hlásit se do něj mohou i studenti z jiných univerzit a vysokých škol.

Studijní obor reaguje na posun ekonomiky od produktů ke službám a na zvyšující se poptávku po odbornících se širším multidisciplinárním přehledem. Cílem oboru je vychovat odborníky s hlubokými znalostmi v oblasti informačních technologií a multidisciplinárním překryvem. Absolventi bakalářského studia ke svému vzdělání získají nejen možnost odborného prohlubování v oblasti IT, ale také znalosti a dovednosti z oblastí jako jsou projektové řízení, týmová práce, ekonomika a marketing či právo.

Studenti jsou během svého studia připravováni nejen standardní akademickou formou přednášek a seminářů, ale zapojí se rovněž do praxe v rámci půlroční stáže u partnerské obchodní společnosti orientované na poskytování služeb. Mohou si tak vyzkoušet použití poznatků získaných na akademické půdě v business praxi, získat nové praktické zkušenosti, reference a kontakty a zvýšit tak svou hodnotu na trhu práce.

Termín pro podání přihlášky ke studiu se začátkem studia v semestru podzim 2009 je do 15. června 2009.

Podrobnější informace o oboru SSME najdete zde.