Nový obor ve Zlíně: Daně a účetnictví

19. 1. 2009 | O studijních oborech

Láká vás studium ekonomie? Je pro vás daňové přiznání hračka? Bavilo by vás dělat účetnictví? Potom vězte, že Univerzita Tomáše Bati otevírá nový obor Daně a účetnictví.

Fakulta managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nabízí pro příští akademický rok nový studijní obor: Účetnictví a daně. Jde o bakalářské studium, které je nabízeno v prezenční i kombinované for­mě.

Náplň studia a uplatnění absolventů Nový obor nabízí nejen teoretické poznatky, ale vyznačuje se i kladením nároků na studenty v praktické oblasti – musí získat praxi v účetní a daňové oblasti. Studenti získají kromě obecného ekonomického vzdělání (zprostředkovaného v předmětech jako jsou ekonomie, podniková ekonomika, informatika a statistika) i znalosti z českého účetnictví podnikatelů i nepodnikatelských subjektů, mezinárodního účetnictví s důrazem na teritorium EU, daní, finanční analýzy, plánování, controllingu, bankovnictví a legislativy. Tyto poznatky by měly absolventům tohoto oboru poskytnout kvalitní základ pro získání profesního certifikátu či zkoušek daňového poradce.

Přijímací řízení Přijímací řízení proběhne formou Národní srovnávací zkoušky, které je možno absolvovat v následujících termínech: 7. 2. 2009, 7. 3. 2009, 4. 4. 2009 a 1. 5. 2009 pro prezenční formu studia.

Přijímací zkoušky pro pro kombinovanou formu studia se konají 20. 5. 2009 a jejich součástí je test z matematiky a cizího jazyka. Přihlášky je třeba podat do 28. 2. 2008.

Den otevřených dveří Pokud uvažujete o studiu na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně, můžete si její prostory prohlédnout v rámci dne otevřených dveří, který se uskuteční 23. 1. 2009.

Bližší informace na www.fame.utb.cz nebo na e-mailu studium@fame.utb.cz.

Zdroj obrazku: http://data.turistik.cz/!/imgnew/obec/3556/utb-fakulta-managementu-a-ekonomiky-zlin-14143.jpg