MU a VUT se utkají na ledě

19. 10. 2011 | Aktuality

Hokejové týmy Masarykovy univerzity (MU) a Vysokého učení technického v Brně (VUT) se střetnou 25. října v 18:00 v brněnské Kajot Areně. Tradici vzájemných utkání založili studenti už předloni, letos však pojetí změnili. Zatímco dříve šlo jen o zápas k pobavení a hráči nastupovali ve vtipných kostýmech, tentokrát už půjde o opravdový hokej.

„Po posledním duelu se řada diváků nechala slyšet, že by rádi viděli opravdový hokej. Konají se sice různé akademické šampionáty, ale na ty se málokdo ze studentů dostane. Proto jsme se rozhodli tomuto přání vyhovět,“ sdělil jeden z pořadatelů, student Rastislav Bekényi z Ekonomicko-správní fakulty MU. Vloni na souboj organizátoři přilákali přes 4000 diváků, letos by halu s kapacitou přibližně 7000 diváků rádi vyprodali celou.

Složení univerzitního týmu slibuje, že záměr uspořádat kvalitní hokejový zápas, by se mohl vydařit. „Překvapilo mě, že se ozvalo hodně hráčů ze Slovenska. Někteří dokonce působili v jejich reprezentaci do dvaceti let,“ uvedl trenér Jiří Tobiáš. Další hráči nastupovali například v první a druhé lize, řada z nich studuje na Fakultě sportovních studií MU studijní směr rozhodčí kolektivních sportů.

Zdroj obrázku: http://www.sxc.hu/